Gewasbescherming en gewasverzorging zijn belangrijke factoren in de teelt. Tijdens dit proces worden maatregelen getroffen om een normale ontwikkeling van het gewas te waarborgen. Het beschermen van het gewas tegen plagen en ziekten staat hierbij voorop. Om de gewasbescherming en -verzorging optimaal uit te kunnen voeren, bieden we bij Steenks Service diverse soorten spuitmachines aan. Onze spuitmachines zijn op verschillende plekken in te zetten om gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen, om te reinigen of te nevelen.

Voorkom ziekten en plagen in de kas

Uiteraard wilt u blijvende schade door ziekten en plagen aan uw gewas(sen) te allen tijde voorkomen. Om nieuw opkomende ziekten en plagen te voorkomen, is een goede hygiëne in de kas ontzettend belangrijk. Schone machines, schoon water en schone handen dragen hier voor een groot gedeelte al aan bij. Dient u uw machines grondig te reinigen? Dan raden we aan om hiervoor de totaalreiniger Frekofix te gebruiken. Daarnaast draagt de Steenks Service ontsmetstraat bij aan schone handen in de kas. Uiteraard zijn onze spuitmachines de volgende stap in het bestrijden van ziekten en plagen in de kas.

Verschillende soorten spuitmachines

Bij Steenks Service bieden we diverse spuitmachines aan die ondersteuning bieden bij het beschermen en verzorgen van het gewas. Met behulp van deze spuitmachines zorgt u ervoor dat bestrijdingsmiddelen en water goed indringen in het gewas en dat dit zo efficiënt mogelijk wordt gedaan. Wij lichten graag enkele spuitmachines voor u uit.

Berg Hortimotive MetoSWT spuitrobot

Met de MetoSWT spuitrobot van Berg Hortimotive kunt u eenvoudig het gewas lokaal bespuiten. De spuitrobot is geschikt voor het rijden op een buisrailsysteem. Dit kan volledig automatisch, dus zonder bestuurder. De Berg Hortimotive MetoSWT beschikt over een dubbele spuitboom, die u apart van elkaar kunt instellen.

Motorvatspuiten

Wilt u graag een spuitmachine met een extra grote tankinhoud? Dan bieden onze motorvatspuiten, met een tankinhoud variërend van 200 liter tot wel 2.000 liter, de uitkomst. Onze motorvatspuiten worden voornamelijk geleverd op luchtbanden, maar indien gewenst kunnen deze tevens geleverd worden voor gebruik op buisrail.

Spuitwagens

De spuitwagens uit ons aanbod hebben een tankinhoud tot 300 liter en zijn ideaal voor het eenvoudig vernevelen van bestrijdingsmiddelen en water. De spuitwagens zijn leverbaar in diverse uitvoeringen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een benzine- of elektromotor en voor de aanvoer van vloeistoffen middels een ingebouwde tank of met behulp van slangen. Indien gewenst kunnen wij spuitwagens tevens voorzien van maatwerk.

Spuitmachines kopen bij Steenks Service

Bent u geïnteresseerd in de spuitmachines van Steenks Service? Of wenst u meer informatie of advies over welke machine het meeste geschikt is voor uw specifieke situatie? Neem dan gerust contact met ons op! Onze specialisten weten u alles te vertellen over de machines en helpen u graag verder bij het maken van de juiste keuze.