Het bedrag dat Team Westland nu als tussenstand heeft ingezameld bij de beklimming van de Col du Tourmalet bedraagt maar liefst € 937.000,-! Vele Westlanders droegen haar steentje bij aan deze actie en Wouter Steenks was namens Steenks Service ook dit jaar weer van de partij. Met de verkoop van de wielertenues werd er eerder al door Wouter Steenks en Ricardo Kraak (De Vreede Holland) zo’n € 34.000,- opgehaald. Onze trouwe sponsoren zijn wij hier dan ook zeer dankvaar voor.

Jaarlijkse inzamelingstocht voor goede doelen

De beklimming van de Col du Tourmalet is zeker geen wedstrijd maar echt een prestatie voor jezelf en voor de persoon voor wie je fietst., hardloopt of wandelt. Het doel is om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor diverse regionale instellingen en initiatieven die rechtstreeks of zijdelings verband houden met kanker. Ook wordt een deel van het opgehaalde bedrag gebruikt om de wensen van individuele personen in het Westland met een levensbedreigende ziekte te vervullen. Team Westland is dan ook een stichting zonder winstoogmerk met een strikte goede doelen.

Bekijk ook de website van Team Westland voor meer informatie.

Wouter Steenks live vanuit Frankrijk op Paprika Tasty Radio

Vrijdag 8 oktober was Wouter Steenks vanuit Frankrijk te horen op Paprika Tasty Radio. In dit gesprek vertelde hij over hoe het daar was. Zo vertelde Wouter uitgebreid over de beklimming op 6 oktober en over de dag erna. Zo waren de weersomstandigheden uitstekend en waren er zelfs deelnemers die meerdere keren de Col du Tourmalet beklommen. Ook benoemde Wouter dat het opgehaalde bedrag van € 937.000,- nog verder kan oplopen: “dit opgehaalde bedrag is nog een tussenstand”. Zo lopen er nog een aantal acties en zijn diverse bedragen nog onderweg. Het definitieve eindbedrag zal bekend worden gemaakt bij Goede Doelenavond van Team Westland. Deze vindt plaats op vrijdag 19 november bij Van der Arend Tropical Plants aan de Langebroekweg in Naaldwijk.

In het onderstaande fragment kunt u het gehele gesprek terugluisteren.

Radiofragment Wouter Steenks bij Paprika Tasty Radio