Bent u op zoek naar een nieuwe buisrailwagen, wilt u uw ‘oude’ machine inruilen voor een nieuwere uitvoering of wilt u buisrailwagens huren? Steenks Service beschikt over een zeer gevarieerd aanbod van nieuwe en gebruikte buisrailwagens, o.a. van het toonaangevende merk Berg Hortimotive. Van standaard tot mechanisch, enkel hydraulisch, dubbel hydraulisch, 3-schaar en 4-schaar, voor zowel de nationale als de internationale tuinbouwsector. Echter, ook als u uw machines wilt verkopen, kunt u bij Steenks Service terecht.

Om u een overzicht te bieden van de soorten buisrailwagens waar Steenks Service over beschikt, hebben wij de meest voorkomende typen onderstaand voor u uitgelicht. Liever het gehele aanbod bekijken? Bekijk dan hier alle buisrailwagens.

Nieuwe en gebruikte buisrailwagens

Buisrail spuitmachines

Oogst- en transportwagens

Onze meest populaire merken

Buisrailwagens overig

Buisrailwagens in de tuinbouw

De (elektro) buisrailwagens zijn voor de tuinbouw van onschatbare waarde. Niet alleen bij het gebruik door de kwekers zelf, maar ook loonwerkers en installateurs doen veelvuldig een beroep op onze machines. Verwarmingsbuizen in de kassen krijgen een extra functie toebedeeld, namelijk het fungeren als rails voor de buisrailwagens. Hierdoor zijn alle machines eenvoudig en stabiel te verrijden en zo heeft het transportmechanisme uiteraard voor de naam ‘buisrailwagen’ gezorgd. De door tractie accu´s aangedreven elektro buisrailwagens zijn eenvoudig met een hoogfrequent acculader op te laden en kunnen, naast het elektrisch rijden op een buisrailsysteem, ook gewoon over de betonnen vloer voortbewegen. Hiervoor wordt speciaal gebruikgemaakt van flensrollen.

Buisrailwagens worden door groente- en bloemenkwekers o.a. gebruikt voor:

 • lage en hoge gewaswerkzaamheden;
 • oogstwerkzaamheden (eveneens op verschillende werkhoogtes);
 • transport van groenten, planten en bloemen;
 • het spuiten van gewassen;
 • het schoonspuiten van teeltgoten;
 • het vervangen van schermdoeken;
 • het reinigen van lampen (assimilatiebelichting);
 • glas- en dakreparaties;
 • diverse overige reparatie- en onderhoudswerkzaamheden.

De (elektro) buisrailwagen is in de tuinbouw dus multi-inzetbaar en zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de efficiency. Meer werk in minder tijd!

Gebruikte buisrailwagens

De klanten van Steenks Service zijn trouwe klanten. Bij behoefte aan een nieuwe buisrailwagen, komen ze bij ons terug en ruilen zij de oude machine in. Hierdoor krijgen ze niet alleen een aantrekkelijke aankoopprijs, maar zorgen zij er tevens voor dat wij een uitgebreid aanbod hebben voor klanten die liever gebruikte buisrailwagens kopen.

Alle ingeruilde machines worden door ons volledig gereviseerd en visueel opgeknapt (zoals uitdeuken en het voorzien van een nieuwe laklaag). Hierdoor zijn de gebruikte buisrailwagens net zo betrouwbaar als de nieuwe. De gebruikte buisrailwagens worden tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden, maar uiteraard wel met behoud van onze kwaliteitsservice en garantie.

Buisrailwagens met maatwerk

Er zijn klanten die bij de aankoop nog wat extra wensen hebben. Ook bij dit soort verzoeken kunnen wij onze klanten volledig van dienst zijn. Al het maatwerk wordt in onze eigen werkplaats uitgevoerd.

Maatwerk dat bij buisrailwagens weleens voorkomt is:

 • spuitwerk in gewenste kleuren;
 • het toevoegen van een extra hydraulisch mechanisme voor meer bereik in de hoogte;
 • het monteren van een specifieke spuitunit of spuitboom;
 • het plaatsen van een andere veiligheidsrailing;
 • het transportmechanisme ombouwen met luchtbandwielen;
 • het aanbrengen van een elektrische slanghaspel.

Wat u ook wilt, wij maken de buisrailwagen geheel naar uw wens.

Werkklaar afgeleverd

Of u nu kiest voor een nieuwe buisrailwagen, een gebruikte of u wilt er één of meerdere huren, alle buisrailwagens worden altijd werkklaar en geschikt voor de juiste spoormaat afgeleverd. Het is vervelend als u na levering aan de slag wilt gaan en er moet eerst van alles en nog wat gebeuren. Wij begrijpen dat als geen ander. Wij zorgen dan ook dat alles volledig gereed is voor gebruik.

Gegarandeerd de beste service

Onze service is iets waar wij zeer trots op zijn en waar we voortdurend aan werken. Wij denken graag met u mee voor de best mogelijke oplossing en staan voor de kwaliteit van onze buisrailwagens. Niet alleen bij de aflevering, maar ook met betrekking tot het onderhoud en de reparatie van uw buisrailwagens.

De onderhouds- en reparatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door professionals, zowel in onze werkplaats als bij de klant op locatie. Onze monteurs worden continu bijgeschoold om hun kennis up-to-date te houden. Door de specialisatie hebben de monteurs bovendien antwoord op al uw vragen. Wij kunnen dan ook oprecht zeggen dat ons specialisme uniek is.

Loopt u bij het gebruik van uw buisrailwagen tegen een vraag of probleem aan, ons team staat altijd voor u klaar. Ook losse onderdelen voor uw machines kunt u gewoon bij ons bestellen. Steenks Service levert gegarandeerd de beste service voor u en uw buisrailwagens!

Veelgestelde vragen

Wat is een buisrailwagen?

Een buisrailwagen is een transportwagen die is geschikt voor buisrailsystemen.

Wat voor soorten buisrailwagen zijn er?

Er zijn buisrailwagens voor het vervoer van goederen en personen. Bijvoorbeeld: oogstwagens, zitkarren, duwwagens, spuitwagens en personentransport voor hoog en laag gewas.

Hoe weet ik de juiste spoormaat voor mijn buisrailwagen?

De spoormaat hangt af van het buisrailsysteem waarover de wagen moet rijden. U meet deze door de afstand te meten van hart tot hart van de buizen.

Waar kan je een buisrailwagen voor gebruiken?

Een buisrailwagen kan gebruikt worden op verschillende hoogtes voor oogstwerkzaamheden, gewaswerkzaamheden, spuiten gewassen, reparaties, reinigen lampen, schoonspuiten teeltgoten en het reinigen van belichting.

Hoe hoog kan een buisrailwagen?

De hoogte van een buisrailwagen hangt af van het type machine. De hoogte van het platform varieert tussen 0,50 meter en 6,5 meter. De maximale hoogte is afhankelijk van het type buisrailwagen.