De elektrotrekkers van Steenks Service zijn krachtige machines met een trekkracht variërend van 500 kg tot zelfs wel 30.000 kg. Ze zijn dan ook uitermate geschikt om al het zware werk te verzetten. Door de multi-inzetbaarheid worden elektrotrekkers in een groot aantal branches gebruikt. Met merken als Spijkstaal en Bull leveren wij sterke en betrouwbare elektrotrekkers waarvoor geen uitdaging te groot is.

Elektrotrekkers te koop

In ons aanbod vindt u nieuwe en gebruikte elektrotrekkers. Deze kunt u kopen, leasen en zelfs tijdelijk huren voor (kortstondige) projecten. Met vele merken en types is het wel zo handig als u alleen de elektrotrekkers ziet die voor u van toepassing zijn. Daarbij is het goed om te vermelden dat wij ook elektrotrekkers op maat realiseren voor onze klanten. Onze elektrotrekkers kunnen we onderverdelen in de onderstaande categorieën:

Onderdelen voor elektrotrekkers

Nieuwe en gebruikte elektrotrekkers

Meest populaire merken elektrotrekkers

Elektrotrekker voor ieder doeleinde

Het grote voordeel van een elektrotrekker is dat deze voor eigenlijk ieder doeleinde inzetbaar zijn. Dit is ten opzichte van transport met brandstofmotoren een groot voordeel, aangezien elektromotoren geen uitlaatgassen produceren. Een elektrotrekker wordt dan ook in vele soorten bedrijven en branches gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Bloemenveilingen
 • Tuinbouwbedrijven
 • Orderpicken
 • Vliegvelden (Schiphol Airport en andere internationale vliegvelden)
 • Stadsdistributie
 • Ziekenhuizen
 • Industriesector
 • Spoorwegen
 • Personentransport
 • stadsreiniging / gemeentewerken / groenvoorziening;

Voordelen van een elektrotrekker

Naast de milieuvriendelijkheid van de elektrotrekker, heeft deze nog een groot voordeel ten opzichte van de op benzine aangedreven varianten. Zo wordt er gebruik gemaakt van een vol tractie accu. Dit zorgt ervoor dat er direct het maximale vermogen uit de motor kan worden gehaald. Een benzinevoertuig behaalt dit pas bij een bepaald toerental. De elektrotrekker gaat efficiënt met z’n krachten om, waardoor direct maximaal resultaat kan worden behaald. Hierdoor kunnen zware lasten eenvoudiger en vloeiender worden getransporteerd.

Gebruikte elektrotrekkers

Steenks Service heeft het grootste aanbod gebruikte elektrotrekkers van Nederland. Wij hebben altijd een groot aanbod, omdat het bij ons mogelijk is om een elektrotrekker in te ruilen of aan ons te verkopen. De gebruikte modellen kunnen wij tegen een zeer aantrekkelijke prijs aan u verkopen. Uiteraard worden alle gebruikte elektrotrekkers volledig gereviseerd en optisch opgeknapt, voordat ze weer in de verkoop gaan. U kunt vertrouwen op een technisch perfect werkende machine en op onze kwaliteitsservice. Bovendien worden ze geleverd inclusief garantie en uiteraard met hoogfrequent acculader afgeleverd.

Steenks Service is ijzersterk in maatwerk

Regelmatig ontvangen wij verzoeken voor maatwerk wanneer onze klanten elektrotrekkers bestellen. Al het maatwerk wordt in onze eigen werkplaats uitgevoerd, waardoor wij direct tot actie over kunnen gaan en volledig aan de wens van de klant kunnen voldoen. Bij maatwerk kunt u onder andere denken aan:

 • het monteren van verschillende trekhaken
 • het plaatsen van een huifopbouw
 • het verlengen van de achterbak
 • het voertuig spuiten in de gewenste kleuren
 • het installeren van een hefinrichting (bijvoorbeeld een laadkraan)
 • het plaatsen van een pompset met watertank
 • de stoel vervangen door een tweezitsbank
 • het verlengen van het chassis
 • het monteren van een hydraulische kiepbak
 • volledig maatwerk van elektro trekker en meestuurde aanhangwagens

Wat uw wensen ook zijn, wij maken uw elektrotrekker geheel op maat.

Alle elektrotrekkers werkklaar afgeleverd

Alle nieuwe en gebruikte elektrotrekkers voor de verkoop of verhuur, worden door ons werkklaar en altijd inclusief een bijbehorende hoogfrequent acculader afgeleverd. U hoeft niets zelf in elkaar te zetten of te regelen. Dat wordt door ons allemaal van tevoren gedaan. Hierdoor kunt u na aflevering direct met de machine aan het werk en genieten van de voordelen die zij te bieden hebben.

VA-Keur veiligheidskeurmerk (voorheen: VEBIT)

Steenks Service draagt het VA-Keurmerk, dit heette voorheen VEBIT. Uw veiligheid is namelijk erg belangrijk voor ons. Wij zijn dan ook een erkend VA-keuringsbedrijf. Middels het VA-keursysteem voeren wij jaarlijks veiligheidskeuringen uit op de elektrotrekkers. Deze keuringen kunnen gelijktijdig met de onderhoudsbeurt worden uitgevoerd.

Gegarandeerd de beste service

Kwaliteitsservice is ons boegbeeld. Dat is iets waar wij veel waarde aan hechten en waar we continu aan werken. Samen met u zoeken we naar een elektrotrekker die het best bij u en uw onderneming past.

Onze service houdt echter niet op na aankoop van uw elektrotrekker. Alle onderhouds- / reparatiewerkzaamheden en keuringen (o.a. VA-Keur) van uw elektrotrekkers, worden op locatie of in onze eigen werkplaats door professionals uitgevoerd. Onze monteurs worden continu bijgeschoold om hun kennis up-to-date te houden. Door de specialisatie kunnen de monteurs bovendien al uw vragen beantwoorden. Wij kunnen dan ook zeggen dat ons specialisme uniek is.

Loopt u bij het gebruik van onze elektrotrekker tegen een vraag of probleem aan, ons team staat altijd voor u klaar. Ook losse onderdelen voor uw machines kunt u gewoon bij ons bestellen. Steenks Service levert gegarandeerd de beste service voor u en uw elektrotrekkers!

Veelgestelde vragen

Wat is een elektrotrekker?

Elektrotrekkers zijn transportmachines met een trekkracht die varieert tussen de 500 en 30.000 kg. Deze machines zijn sterk, betrouwbaar en multi-inzetbaar.

Wat voor soorten elektrotrekkers zijn er?

Er zijn verschillende soorten elektrotrekkers. De soorten zijn: opzittrekkers, statrekkers, platformwagens, trekkers met cabine en automated guided vehicles.

Bestaan er zelfrijdende elektrotrekkers?

Ja, een zelfrijdende elektrotrekker wordt ook wel een automated guided vehicle genoemd. Deze rijdt volledig automatisch en heeft geen bestuurder nodig.

Waar kan je een elektrotrekker voor gebruiken?

Elektrotrekkers zijn breed inzetbaar. Ze worden gebruikt in veel verschillende branches. Bijvoorbeeld: bloemenveilingen, tuinbouwbedrijven, vliegvelden, personentransport, gemeentes, ziekenhuizen, distributiecentra en spoorwegen.

Wat zijn de voordelen van elektrotrekker?

Een elektrotrekker heeft geen brandstofmotor en produceert dus geen uitlaatgassen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een vol tractie accu, zodat het volledige vermogen van de motor gebruik wordt. Bij een benzinemotor wordt dit volledige vermogen pas gehaald bij een bepaald toerental.