In de glastuinbouw heeft men veel te maken met blad- en gewasresten die zich ophopen rondom het buisrailsysteem. Het verwijderen van deze resten is niet alleen noodzakelijk om de verspreiding van ziektes en bacteriën tegen te gaan, maar het is ook nog eens zwaar werk. Bovendien levert een schone vloer meer lichtreflectie op, wat weer bevorderend is voor de groei van het gewas. Met de bladzuigers van Steenks Service is deze klus echter zo geklaard en hoeft u deze taak niet meer uit te stellen. Maar 1 keer in het jaar de ‘grote schoonmaak’ uitvoeren, is met de op benzine aangedreven bladzuiger verleden tijd!

Geen machines gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Bent u op zoek naar onderdelen? Ga dan naar onze onderdelen webshop.

Waarom een benzine bladzuiger?

Bij Steenks Service leveren wij veel elektrisch aangedreven buisrailwagens, dus waarom leveren wij dan benzine bladzuigers? Die vraag is heel simpel te beantwoorden: vanwege het vermogen. Een bladzuiger moet aardig wat werk verzetten. De enorme zuigkracht en het verwerken van de blad- en gewasresten, vraagt om een krachtige motor. Met een op benzine aangedreven bladzuiger wordt niet alleen het gewenste vermogen gerealiseerd, maar kan de bladzuiger ook voor een langere aaneengesloten tijd worden ingezet. Kortom, een benzine bladzuiger behaalt u maximaal resultaat qua snelheid, efficiëntie en vermogen.

Een bladzuiger volledig naar uw wens

De bladzuigers van Steenks Service zijn standaard uitgerust met een versnippermechanisme voor het fijnmalen van de opgezogen resten en met een waternevel tank om verspreiding van fijnstof te voorkomen. Optioneel kunnen de bladzuigers worden voorzien van hydraulische borstels voor het bij elkaar vegen van de groenresten en een hydraulische rij-aandrijving voor automatische verplaatsing over het buisrailsysteem. Bovendien kunt u kiezen uit verschillende maten en systemen van opvangbakken en worden de bladzuigers geleverd voor elke gewenste buis- en spoormaat. Kortom, u stelt de bladzuiger naar eigen wens samen!

Oude bladzuiger inruilen of verkopen

Maakt u al gebruik van een bladzuiger, maar bent u toe aan een nieuwe of heeft u een ‘oude’ bladzuiger staan die u wilt verkopen? Neem dan gerust contact met ons op. Inruilen en verkopen is bij Steenks Service altijd een optie. Ook wanneer u vragen heeft over één van onze bladzuigers of hulp nodig heeft bij uw zoektocht, helpen onze medewerkers u graag.

Veelgestelde vragen

Wat is een bladzuiger?

Een bladzuiger wordt gebruikt in een kas om de plantenresten van de grond af te zuigen.

Wanneer wordt een bladzuiger gebruikt?

Een bladzuiger wordt gebruikt in de kas voor opruimwerkzaamheden. Dit vindt meestal plaats tijdens de teeltwissel of als de planten in rust zijn.

Hoe werkt een bladzuiger?

Een bladzuiger wordt aangedreven door een benzinmotor, vanwege het benodigde vermogen. De motor drijft een ventilator aan die al het blad en plantresten naar binnen zuigt. Deze worden door deze ventilator versnipperd en komen in een bak terecht. Deze bak kan eenvoudig geleegd worden in een container, zodat dit kan worden afgevoerd.