De oprichting van Steenks Service vond plaats in 1983, toen Freek Steenks als eenmanszaak begon met het sleutelen aan tuinbouwmachines, auto’s en aanhangwagens. Dit groeide al snel uit naar het niet alleen uitvoeren van reparaties en onderhoudsbeurten, maar ook naar het verkopen van de machines waar hij door zijn werk al veelvuldig mee in aanraking was gekomen. Vanaf dat moment bestond zijn assortiment uit een zeer gevarieerd aanbod van zowel tuinbouw- als industriële machines.

Van eenmanszaak naar familiebedrijf

Deze positieve ontwikkelingen zorgden ervoor dat ook de tweede generatie van de familie Steenks betrokken raakte bij de bedrijfsvoering. Zo trad o.a. Wouter Steenks in dienst van het bedrijf, waardoor Steenks Service uitgroeide van eenmanszaak naar familiebedrijf. Met gebundelde krachten werd er hard aan de weg getimmerd, wat resulteerde in een toename van het aantal werknemers.

Schaalvergroting in de tuinbouw

Door diverse ontwikkelingen in de tuinbouwindustrie, begonnen er grote veranderingen plaats te vinden in de branche. Ten tijde van de oprichting van Steenks Service, waren tuinbouwbedrijven nog kleinschalig te noemen. Door een flinke schaalvergroting, werden de bedrijven groter, nam de productie toe en kwam er ook meer vraag vanuit het buitenland. Dit heeft er logischerwijs voor gezorgd dat de vraag naar tuinbouwmachines anders werd. De gewenste machines moesten meer capaciteit en meer functionaliteit hebben.

Vraag naar specialisme

Met de veranderende vraag naar machines voor de tuinbouw, kwam tegelijkertijd een grotere vraag naar specialisten. Dit resulteerde in een verandering van de bedrijfsstrategie. Het assortiment van Steenks Service werd verkleind, maar de medewerkers gingen zich wel specialiseren in de nieuwe (huidige) machinelijn. Alle monteurs werden bijgeschoold, zodat ze ALLES van de machines zouden weten. De monteurs werden opgeleid tot echte specialisten in hun vakgebied.

Heden

Deze verandering van strategie heeft z’n vruchten afgeworpen. Onder leiding van een 2-koppig managementteam, bestaande uit Wouter Steenks en Sander Zuidgeest, heeft Steenks Service met recht de naam als specialist op het gebied van kwaliteitsmachines en service voor tuinbouw en industrie verdiend. Niet alleen Nederlandse bedrijven, maar bedrijven over heel de wereld doen een beroep op onze producten en diensten. Samen met onze medewerkers hebben we dan ook iets bereikt waar wij zeer trots op zijn en waar we met hart voor ons vak aan blijven werken.