Automated Guided Vehicles, ook wel AGV, zijn in veel bedrijven waar intern transport plaatsvindt, onmisbaar geworden. AGV elektrotrekkers staan ook wel bekend onder de Nederlandse benaming ‘Automatisch Geleid Voertuig’ en zijn in staat om volledig onbemand te rijden. Bent u op zoek naar een manier om de efficiëntie en flexibiliteit in de kas, het magazijn of het distributiecentrum te optimaliseren? Kies dan voor de Automated Guided Vehicles bij Steenks Service! Bij ons vindt u AGV elektrotrekkers van Berg Hortimotive en Berkvens.

Alle 3 resultaten

BeTrac AGVNieuw
BeTrac AGV

leverbaar

ArtikelcodeTR0000133
VerkooptypeNieuw
Merk
TypeBeTrac
Trekkracht2.500 kg
Bekijk product
Greentrac GT5000 AGVNieuw
Greentrac GT5000 AGV

leverbaar

ArtikelcodeTR0001012
VerkooptypeNieuw
Merk
TypeGT5000
Trekkracht5.000 kg
Bekijk product
Greentrac GT4000 AGVNieuw
Greentrac GT4000 AGV

1 artikel op voorraad

ArtikelcodeTR0001013
VerkooptypeNieuw
Merk
TypeGT4000
Trekkracht4.000 kg
Bekijk product

Automated Guided Vehicles elektrotrekker

Automatisch geleide voertuigen zijn erg breed inzetbaar. Een AGV wordt met name ingezet om materialen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren. Dit wordt bovendien op de meest accurate en effectieve manier gedaan. Omdat de elektrotrekkers zonder besturing (volledig autonoom) kunnen rijden, zijn ze zeer geschikt voor bijvoorbeeld intern transport. Indien gewenst kunnen Automated Guided Vehicles tevens handmatig bestuurd worden.

Berkvens en Berg Hortimotive Automated Guided Vehicles

De BeTrac AGV van Berg Hortimotive biedt de uitkomst wanneer u op zoek bent naar een compacte en wendbare AGV elektrotrekker. Deze Automated Guided Vehicle bereikt, wanneer handbediend, een maximumsnelheid van 10,5 km/h en bij automatisch gebruik een maximumsnelheid van 3,6 km/h. Daarnaast heeft de BeTrac AGV een trekkracht van 237 kg. Wanneer u op zoek bent naar een extreem sterke AGV elektrotrekker, dan raden we aan om te kiezen voor de Greentrac AGV van Berkvens. Met een trekkracht van maar liefst 5.000 kg is deze zeer geschikt voor het transporteren van zwaardere goederen.

Toepassing AGV voertuig

Onze Automated Guided Vehicles kunnen door middel van inductie-techniek en ingefreesde kabels geheel autonoom rijden. Komt het voertuig onderweg obstakels zoals karren, dozen of personen tegen? Dan worden dit soort obstakels op de weg door middel van een laserscanner herkend, waarna de Automated Guided Vehicle automatisch zal stoppen. Pas wanneer het obstakel van de route is verwijderd, rijdt het voertuig weer verder. Hierdoor zijn de AGV elektrotrekkers perfect in te zetten in uw laad- en lossysteem.

Onze Automated Guided Vehicles worden veelal gebruikt in de volgende sectoren: kwekerijen, magazijnen, distributie en luchthavens.

Automated Guided Vehicle kopen

Wilt u ook profiteren van de voordelen die een AGV voertuig te bieden heeft? Kies dan voor een Berkvens of Berg Hortimotive Automated Guided Vehicle bij Steenks Service! Wilt u graag eerst meer informatie over deze efficiënte logistieke oplossing of wenst u advies over welke AGV het beste bij uw specifieke situatie past? Neem dan gerust contact met ons op, onze professionals helpen u graag verder!

Ook wanneer u op zoek bent naar maatwerk, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij voorzien uw Automated Guided Vehicle graag van de gewenste aanpassingen. Denk bijvoorbeeld aan het spuiten van het voertuig in uw bedrijfskleuren of het maken van mechanische aanpassingen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Video: Bekijk ook onze video van de Berg Hortimotive BeTrac AGV elektrotrekker!

Veelgestelde vragen

Wat is een Automated Guided Vehicle?

Een Automated Guided Vehicle (AGV) is een elektrisch aangedreven trekvoertuig die onbemand goederen kan transporteren.

Wanneer wordt een Automated Guided Vehicle gebruikt?

Een AGV-trekker wordt gebruikt voor herhalende transportbewegingen die op 1 locatie plaatsvinden. Deze transportbeweging dient wel elke keer identiek te zijn.

Hoe kan een Automated Guided Vehicle onbemand rijden?

Door middel van inductie techniek en ingefreesde kabels weet de AGV-trekker de weg die moet worden afgelegd. Wanneer de trekker obstakels tegenkomt dan zullen deze door een laserscanner worden herkend en zal de AGV-trekker automatisch stoppen. Na verwijdering van het obstakel zal de trekker verder rijden.