Binnen de tuinbouw is een goede hygiëne van groot belang om bacteriën, schimmels en virussen in de kas te voorkomen. Is er namelijk eenmaal een ziekte of plaag aanwezig, dan zal deze zich snel verspreiden en grote schade aanrichten in het gewas. Het ruimen van het gewas is dan vaak nog de enige oplossing. Omdat hier veel geld bij verloren gaat en omdat dit een tijdrovende klus is, is het essentieel om hygiënische maatregelen te treffen die de kans op besmetting van het gewas verkleinen. Een hygiënesluis (ook wel desinfectiepoort genoemd) biedt hierbij de oplossing. Voor veel bedrijven binnen de tuinbouw is de hygiënesluis een onmisbaar toestel en één van de meest belangrijke hulpmiddelen om ziektes en bacteriën buiten de deur te houden.

Enige resultaat

Ontsmetstraat / DesinfectiepoortNieuw
Ontsmetstraat / Desinfectiepoort

leverbaar

ArtikelcodeDIV0000101
VerkooptypeNieuw
MerkSteenks Service
Bekijk product

Wat is een hygiënesluis

Een hygiënesluis is een belangrijk hulpmiddel dat de hygiëne naar een hoger niveau tilt. De hygiënesluis voorkomt namelijk dat bezoekers en medewerkers bacteriën en ziektes van buitenaf meenemen de kas in. Het risico van intreding van micro-organismen is namelijk het grootst bij binnenkomst bij een bedrijf. Een hygiënesluis staat dan ook bij de ingang van de kas en wordt gebruikt om de handen en schoenen van medewerkers en bezoekers goed te reinigen en te desinfecteren.

Hoe werkt een hygiënesluis?

De hygiënesluis bestaat uit een tourniquet, een voetenbak met loopmat en een bak om de handen in te wassen. Zowel de voetenbak als de handenbak zijn gevuld met een desinfecterend middel. Er wordt pas toegang tot de kas verleend wanneer een persoon door de voetenbak is gelopen en met twee handen tegelijk de ontgrendelingsknoppen op de bodem van de handenbak indrukt. Met de desinfectiepoort bent u er dus van verzekerd dat iedereen die uw kas betreedt, schone schoenen én handen heeft. Hierdoor is de kans klein dat er ziektes en bacteriën mee de kas in worden genomen.

Bestel uw desinfectiepoort bij Steenks Service

Al jarenlang is Steenks Service een betrouwbare partner voor bedrijven in de tuinbouw en industrie. Zeker bij bedrijven die voedsel produceren, kan een hygiënesluis absoluut niet ontbreken. Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een disinfectiepoort? Of wenst u graag meer informatie of advies? Mail of bel ons dan gerust, wij denken graag met u mee! Bovendien kunnen wij uw desinfectiepoort indien gewenst bij u installeren en tevens in iedere RAL-kleur leveren. Ook voor ontsmettingsmiddelen en periodiek onderhoud bent u bij Steenks Service aan het juiste adres. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.