Binnen de tuinbouw is een goede hygiëne van groot belang om bacteriën, schimmels en virussen in de kas te voorkomen. Is er namelijk eenmaal een ziekte of plaag aanwezig, dan zal deze zich snel verspreiden en grote schade aanrichten aan de gewassen. Het ruimen van het gewas is dan vaak nog de enige oplossing. Hier gaat veel geld bij verloren en dit is vaak een tijdrovende klus. Daarom is het essentieel om hygiënische maatregelen te treffen die de kans op besmetting van het gewas verkleinen. Een hygiënesluis, ook wel desinfectiepoort genoemd, biedt hierbij de oplossing.

Enige resultaat

HygiënesluisNieuw
Hygiënesluis

leverbaar

ArtikelcodeDIV0000101
VerkooptypeNieuw
MerkSteenks Service
Bekijk product

Een hygiënesluis onmisbaar binnen de tuinbouw

Wanneer het gaat om hygiëne binnen de tuinbouw is een hygiënesluis bijna niet meer weg te denken. Dit hulpmiddel heeft namelijk als doel het productieproces te beschermen tegen ziekteverwekkers. Vaak wordt de desinfectiepoort aan de entree van de kas geplaatst, om ervoor te zorgen dat iedereen aan de hygiëne-eisen voldoet op het moment dat zij de kas betreden. Door de handen en schoenen van medewerkers te desinfecteren bij binnenkomst, houdt u ziekteverwekkers buiten de deur. Een hygiënesluis is hierdoor een duurzame investering, waarmee u de veiligheid van uw gewassen kan waarborgen.

Werking van de hygiënesluis

De desinfectiepoort bestaat uit een tourniquet, een voetenbak met loopmat en een bak om de handen in te wassen. Zowel de voetenbak als de handenbak zijn gevuld met een desinfecterend middel. Er wordt pas toegang tot de kas verleend wanneer een persoon door de voetenbak is gelopen en met twee handen tegelijk de ontgrendelingsknoppen op de bodem van de handenbak indrukt. Met de hygiënesluis bent u er dus van verzekerd dat iedereen die uw kas betreedt, schone schoenen én handen heeft. Hierdoor is de kans klein dat er ziektes en bacteriën mee de kas in worden genomen. Mochten deze toch binnendringen, dan kunt u verdere verspreiding voorkomen door een ontsmettingsbak op uw buisruilwagen te plaatsen. Hierdoor kunt u tussentijds de handen nogmaals ontsmetten.

Hygiënesluis binnen uw tuinbouwbedrijf bij Steenks Service

Bent u werkzaam in de tuinbouw? Dan kan een hygiënesluis ervoor zorgen dat uw gewassen geen schade oplopen door schimmels of bacteriën. Ook bij bedrijven die voedsel produceren, kan een hygiënesluis absoluut niet ontbreken. Overweegt u een desinfectiepoort aan te schaffen? Dan bent u bij Steenks Service aan het juiste adres. Wij kunnen de desinfectiepoort bij u installeren en tevens in iedere RAL-kleur leveren. Ook voor ontsmettingsmiddelen en periodiek onderhoud kunt u altijd bij ons terecht.

Heeft u nog vragen of extra advies nodig over de hygiënesluis? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons bereiken op +31(0) 174 510 266 of een mail sturen naar info@steenks-service.nl. Wij proberen uw vraag dan zo snel mogelijk te beantwoorden. Daarnaast is het ook mogelijk om vandaag nog een vrijblijvende offerte aan te vragen!

Veelgestelde vragen

Wat is een hygiënesluis?

Een hygiënesluis is een apparaat waar handen en voeten ontsmet worden. Deze sluis staat meestal bij de ingang van een bedrijf. De sluis wordt gebruikt als preventiemiddel om zo veel mogelijk ziektes en plagen buiten de deur te houden. In de sluis worden voeten en handen gereinigd met ontsmettingsmiddelen.

Hoe werkt een hygiënesluis?

Een hygiënesluis heeft een tourniquet die pas kan draaien wanneer 2 knoppen in de ontsmetbak worden ingedrukt. Hierdoor worden uw handen gereinigd. Op de bodem van de sluis ligt een mat die automatisch het ontsmettingsmiddel bijvult op het gewenste niveau om zo de schoenen te ontsmetten wanneer u door het tourniquet heenkan.