Een groot aantal kwekerijen gebruikt anti-worteldoek om de teeltvloer mee te bedekken. Het worteldoek (ook wel gronddoek genoemd) voorkomt dat de wortels van het gewas in de bodem ingroeien en zorgt er tevens voor dat er geen onkruid vanuit de bodem opkomt tussen de gewassen. Doordat worteldoek zeer sterk is, gaat het gewoonlijk meerdere seizoenen mee. Wanneer uw gronddoek meerdere seizoenen wordt gebruikt, dan is het belangrijk om het doek tijdens de teeltwissel grondig te reinigen, dit is namelijk cruciaal om ziektes en plagen te voorkomen.

Alle 3 resultaten

Worteldoek veegmachine Stefix 135Nieuw
Worteldoek veegmachine Stefix 135

leverbaar
3 verwacht op 10-07-2023
4 verwacht op 07-08-2023

ArtikelcodeVE0000007
VerkooptypeNieuw
MerkSteenks Service
TypeStefix 135
Bekijk product
Worteldoek veeg-/zuigmachine Stefix 73Nieuw
Worteldoek veeg-/zuigmachine Stefix 73

7 artikelen op voorraad

ArtikelcodeVE0000006
VerkooptypeNieuw
MerkSteenks Service
TypeStefix 73
Bekijk product
Exportkist voor Stefix 135Nieuw
Exportkist voor Stefix 135

leverbaar

ArtikelcodeVE0000271
VerkooptypeNieuw
MerkSteenks Service
Bekijk product

Zachte en ongelijke vloeren teeltvloeren reinigen

Steenks Service kan u helpen met het machinaal reinigen van anti-worteldoek en andere zachte en ongelijke teeltvloeren. Werkt u bijvoorbeeld met een moderne vloer van ErfGoed? Dan wilt u natuurlijk geen beschadigingen aan uw vloer veroorzaken tijdens het vegen. Wij hebben daarom twee bijzondere veegmachines in het assortiment om u hierbij te assisteren. Deze machines zijn speciaal door ons ontwikkeld en laten daardoor geen sporen achter in uw teeltvloer. Met behulp van onze worteldoek veegmachines kunt u bovendien veel tijd besparen ten opzichte van handmatig vegen.

Worteldoek veegmachine Stefix 73

De Stefix 73 is onze compacte achterloop-veegmachine voor anti-worteldoek, met een capaciteit van 3.400 vierkante meter per uur. Deze veegmachine hebben wij ontwikkeld in samenwerking met een aantal van onze klanten. Het resultaat is een machine met extra brede banden, Honda benzinemotor en brede borstels. Dankzij de brede banden is de Stefix 73 geschikt voor zachte ondergronden zoals een teeltvloer met gronddoek, zonder dat de machine sporen in de betreffende ondergrond achterlaat. De benzinemotor zorgt bovendien voor een lange gebruiksduur, terwijl u met de brede borstels gemakkelijk grote oppervlakken kunt vegen.

Worteldoek veegmachine Stefix 135

Voor zeer grote oppervlakken hebben wij de Stefix 135 beschikbaar, dit is onze krachtpatser als het om het vegen van anti-worteldoek gaat. Deze zitveegmachine heeft namelijk een capaciteit van maar liefst 10.000 vierkante meter per uur. Dankzij de aangepaste sporing van de speciale wielen, laat de machine geen sporen achter op zachte en ongelijke vloeren. Net als de Stefix 73 heeft de Stefix 135 een krachtige Honda benzinemotor, zodat er langdurig zonder onderbreking door geveegd kan worden.

Steenk Service: uw specialist voor tuinbouwmachines

Steenks Service is uw betrouwbare specialist voor tuinbouwmachines, zoals de hierboven beschreven veegmachines voor anti-worteldoek en zachte en ongelijke teeltvloeren. U kunt bij ons terecht voor de aanschaf van zowel nieuwe als gebruikte tuinbouwmachines en ook verhuur en lease behoren tot de mogelijkheden. Onze eigen technische dienst kan uw machines bovendien bij u op locatie onderhouden en dankzij ons uitgebreide onderdelenmagazijn is een onverwachte reparatie zo geregeld. Neem vooral vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.