Een schoonmaakmachine is ideaal voor het snel en grondig schoonmaken (en schoon houden) van ruimtes waar intensief gebruik van wordt gemaakt. Of het nu gaat om een fabriekshal, verpakkingshal of om een bedrijfsruimte zoals van een supermarkt waar veel consumenten over de vloer komen, hygiëne is zowel voor werknemers als voor klanten zeer belangrijk. Niet alleen met het oog op de gezondheid, maar ook voor een frisse uitstraling van uw bedrijfsruimte is een reinigingsmachine uitermate geschikt als hulpmiddel.

Schoonmaakmachines kopen, huren of leasen

Bij Steenks Service kunt u zowel nieuwe als gebruikte schoonmaakmachines kopen of huren, die direct effectief kunnen worden ingezet voor alle droge en natte reinigingswerkzaamheden. Door de combinatie van een groot filteroppervlak en een perfect werkend filter-klopsysteem, is zelfs fijnstof voor onze veegmachines niet veilig. Hiermee kunt u gegarandeerd probleemloos en stofvrij vegen.

Of u nu op zoek bent naar een veegmachine, schrobmachine, borstelmachine, waterstofzuiger, een machine die alles kan of alleen naar reinigingsmiddelen, met ons gevarieerde aanbod aan schoonmaakmachines en bijbehorende producten, kunnen wij aan elke vraag voldoen.

Nieuwe en gebruikte schoonmaakmachines

Onze meest populaire merken

Schoonmaakmachines voor elke klus

De schoonmaakmachines van Steenks Service worden in een groot aantal branches ingezet. Omdat u niet wilt dat het schoonmaken de werkzaamheden van uw bedrijf belemmert, is het fijn dat het niet alleen effectief, maar ook snel gebeurt. Diverse bedrijven doen er al hun voordeel mee.

Zo worden onze reinigingsmachines o.a. gebruikt:

 • voor bedrijfsruimten;
 • in kwekerijen;
 • bij verpakkingsbedrijven;
 • in de horeca;
 • in magazijnen;
 • op luchthavens;
 • op bloemen- en groenteveilingen;
 • bij voedselverwerkingsbedrijven;
 • in supermarkten;
 • bij garagebedrijven;
 • door loonwerkers en loonwerkbedrijven;
 • in parkeergarages;
 • in handelshuizen;
 • door akkerbouwers;
 • in de maritieme industrie;
 • door transport- en overslagbedrijven.

Soorten schoonmaakmachines

Iedere klant heeft z’n eigen wensenlijst en daarom hebben wij verschillende soorten schoonmaakmachines in ons assortiment. Voor elk soort reinigingswerk is een geschikte kwaliteitsmachine te vinden.

Ons assortiment van schoonmaakmachines bestaat uit:

 • veeg-/zuigmachines (veegmachines);
 • veeg-/zuigmachines speciaal voor op anti-worteldoek;
 • schrob-/zuigmachines (schrobmachines);
 • industriële stof-/waterzuigers (waterstofzuigers / stofzuigers).

Veeg-/zuigmachines

Uit het aanbod van veeg-/zuigmachines kan gekozen worden voor achterloop of opzit machines en voor veegbreedtes variërend van 65 cm tot zelfs 170 cm. Hierdoor kan de schoonmaakcapaciteit van deze veegmachines oplopen tot een indrukwekkende 13.600 vierkante meter per uur. Binnen een handomdraai is uw bedrijfsruimte weer helemaal schoon en is voor dit soort reinigingsmachine zelfs de kleinste hoekjes geen enkel probleem. De veegmachines zijn leverbaar in elektrische, benzine en diesel modellen, inclusief een vol hydraulische aandrijving. De machines zijn eveneens verkrijgbaar met een hoog lossysteem.

Veeg-/zuigmachines anti-worteldoek

Speciaal voor de tuinbouw, levert Steenks Service ook veeg-/zuigmachines die geschikt zijn voor het gebruik op teeltvloeren en eb- en vloedvloeren. Door de extra brede wielen laten deze veegmachines geen sporen op het anti-worteldoek achter en veegt u snel oppervlakten met een zachte ondergrond schoon. Dit type reinigingsmachine is eveneens leverbaar in een achterloop en een opzit versie en u heeft de keuze uit een elektrische of een brandstofmotor.

Schrob-/zuigmachines

De schrob-/zuigmachines van Steenks Service zijn ideaal wanneer u een intensievere reiniging van de vloeroppervlakten wenst. De schoonwatertank vult u met water in combinatie met een reinigingsmiddel voor het reinigen van vloeren of met een desinfectiemiddel voor het ontsmetten van vloeren (zoals het in de hygiëneregels wordt aangegeven). Na gebruik op de vloer wordt het vervuilde water weer opgezogen en komt dan terecht in de vuilwatertank. Met een schrobbreedte variërend van 35 cm tot 100 cm, kunnen zowel kleine sanitaire ruimtes (zoals wc’s) als grote oppervlakten met dit type schoonmaakmachine grondig worden schoongemaakt. De schrobmachines zijn leverbaar als achterloop en als opzit. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende soorten borstels, zodat voor elk type vloer een passende oplossing kan worden gevonden.

Industriële stof-/waterzuigers

Voor de kleinere schoonmaakklussen, heeft u in ons assortiment van schoonmaakmachines ook de keuze uit professionele stof-/waterzuigers. In de volksmond worden deze machines ook gewoon industriële waterstofzuigers genoemd. Deze alleszuigers kunnen voor zowel droge als natte stofzuigwerkzaamheden worden ingezet en zijn door het handzame formaat erg prettig en snel in gebruik. Voor een gegarandeerd hoog zuigvermogen, zijn de waterstofzuigers van Steenks Service leverbaar in modellen met meerdere motoren en eenvoudig te reinigen stoffilters. Met deze handzame reinigingsmachines is het opzuigen van water en stof zo gebeurd.

Reinigingsmiddelen

Naast reinigingsmachines, levert Steenks Service ook de bijbehorende reinigingsmiddelen. Elk middel heeft z’n eigen toepassing. Zo kunt u kiezen uit middelen voor het reinigen van vloeren, voor het verwijderen van plantgroen, maar ook desinfecterende middelen voor het ontsmetten volgens de hygiëne regelgeving hebben wij in ons assortiment. Deze reinigingsmiddelen kunnen worden toegevoegd aan het schone water van de schrobmachines, maar kunnen eveneens handmatig voor schoonmaakwerkzaamheden worden gebruikt. Het handmatige gebruik kan bijvoorbeeld plaatsvinden in combinatie met onze Perras drukset met vernevelkop.

Gebruikte schoonmaakmachine

Gebruikte schoonmaakmachines kunnen bij ons worden ingeruild of aan ons worden verkocht. Hierdoor creëren wij niet alleen een voorraad voor bedrijven die liever een gebruikte reinigingsmachine kopen, maar ontvangt u tevens een mooie prijs bij de aankoop van een nieuw reinigingsapparaat naar keuze.

De gebruikte schoonmaakmachines gaan pas in de verkoop nadat ze technisch volledig zijn gereviseerd en ook optisch zijn opgeknapt. Zo worden tractie accu’s bijvoorbeeld vervangen of op capaciteit getest. Bovendien worden alle gebruikte reinigingsmachines inclusief garantie verkocht, waardoor u altijd de zekerheid heeft van een als nieuw werkende machine.

Werkklaar afgeleverd

Alle nieuwe en gebruikte schoonmaakmachines worden door ons standaard werkklaar afgeleverd, volledig met uitleg of zelfs met een demo. Na de aflevering kunt u dan ook meteen aan de grote schoonmaak beginnen en genieten van alle voordelen die onze machines te bieden hebben. U weet pas echt wat u heeft gemist, als u één van onze reinigingsmachines heeft gebruikt!

Gegarandeerd de beste service

Bij de verkoop van een schoonmaakmachine, gaat het niet alleen om het product zelf maar ook om de service. Wij van Steenks Service zijn ons bewust dat deze dienst van onschatbare waarde is. Wij zijn dan ook trots op de kwaliteitsservice die wij als bedrijf leveren.

Naast oprechte werknemers die u graag helpen bij uw zoektocht naar een voor uw bedrijf geschikte reinigingsmachine, heeft Steenks Service ook professionals voor de werkplaats in dienst. Deze specialisten worden continu bijgeschoold, waardoor hun kennis altijd up-to-date is. Onze monteurs zijn dan ook uitermate geschikt voor de reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan uw reinigingsmachines, die op locatie of bij ons in de werkplaats kunnen plaatsvinden. Doordat we alles zelf importeren, hebben we bovendien alle onderdelen op voorraad. Hierdoor kunnen reparaties en het onderhoud snel worden uitgevoerd.

Loopt u bij het gebruik van uw schoonmaakmachine tegen een vraag of probleem aan, ons team staat altijd voor u klaar. Steenks Service levert gegarandeerd de beste service voor u en uw schoonmaakmachines!

Veelgestelde vragen

Wat is een schoonmaakmachine?

Een schoonmaakmachine is een machine die snel en grondig ruimtes kan schoonmaken en schoonhouden.

Wat voor soorten schoonmaakmachines zijn er?

Er zijn veegmachines, schrobmachines en stof/waterzuigers.

Wat is het verschil tussen een veegmachine en een schrobmachine?

Een veegmachine doet vuil opzuigen en een schrobmachine doet hetzelfde in combinatie met het reinigen met water of reinigingsmiddel.

Wat is het verschil tussen een opzitmachine en achterloopmachine voor het schoonmaken

Een opzitmachine is geschikt voor het schoonmaken voor grote oppervlaktes. Een achterloopmachine kan gebruikt worden voor kleinere oppervlaktes. Op een opzitmachine kunt u zitten en bij een achterloopmachine moet u erachter lopen.

Wat zijn de voordelen van een schoonmaakmachine?

Met een schoonmaakmachine kunt u de ruimte reinigen en schoonmaken. Dit voldoet aan de hygiëneregels en zorgt voor een nette uitstraling.

Kan je een teeltvloer schoonmaken met een machine?

Ja, een teeltvloer met anti worteldoek kan worden schoongemaakt met een veegmachine. Hiervoor zijn de Stefix 135 & Stefix 73 uitermate geschikt. Deze zijn speciaal ontworpen voor teeltvloeren zodat deze niet worden beschadigd tijdens het vegen.