De spuitmachines in het assortiment van Steenks Service zijn zeer geschikt voor gebruik in de tuinbouw. Tuinbouw spuitmachines worden gebruikt voor bijvoorbeeld het schoonspuiten van kassen en het bespuiten van gewassen. Spuitmachines zorgen ervoor dat het werk in de kas gemakkelijker en sneller kan worden verricht, dat water en bestrijdingsmiddelen goed indringen in de gewassen en dat er zo efficiënt mogelijk wordt omgegaan met gewasbeschermingsmiddelen. Het gebruik van een spuitmachine, bespaart u dus direct middelen en levert u gelijktijdig een efficiënter werkproces op.

Tuinbouw spuitmachine kopen of leasen

In ons assortiment vindt u zowel nieuwe als gebruikte spuitmachines. Het is mogelijk om deze machines bij ons te kopen of te leasen. Het leasen van een spuitmachine is bijvoorbeeld handig wanneer het doen van een grotere investering in één keer niet wenselijk is. Wij leasen onze tuinbouw spuitwagens tegen vaste prijzen, waardoor u altijd controle heeft over uw uitgaven. Daarbij voorkomt u kosten en zorgen die gepaard gaan met het keuren en onderhouden van een spuitmachine.

Of u nu op zoek bent naar een motorvatspuit, kasdekreiniger, spuitmast, slanghaspel, spuitrobot of enkel een acculader, dankzij ons gevarieerde aanbod aan spuitmachines en bijbehorende producten, kunnen wij aan iedere vraag voldoen. Bekijk onderstaand onze diverse typen spuitmachines voor de tuinbouw.

Buisrail spuitmachines

Typen spuitmachines voor de tuinbouw

De meeste spuitmachines worden geleverd op luchtbanden, maar uiteraard kunnen wij ook spuitmachines leveren die geschikt zijn voor buisrail. Doordat de verwarmingsbuizen in kassen als rails fungeren voor de spuitmachines, zijn de machines gemakkelijk en stabiel te verrijden. Bovendien kunnen de spuitmachines, naast dat ze zichzelf elektrisch kunnen voortbewegen over een buisrailsysteem, ook gewoon over de betonvloer rijden.

Motorvatspuit

Voor alle spuitwerkzaamheden in de kas zijn onze motorvatspuiten uitermate geschikt. Denk bijvoorbeeld aan gewasverzorging, het vernevelen van bestrijdingsmiddelen en het schoonspuiten van de kas. De tankinhoud van onze motorvatspuiten varieert van 200 liter tot maar liefst 2.000 liter.

Kasdekreiniger

Wilt u de ruiten van uw kas zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant schoonmaken? Dan bieden onze kasdekreinigers voor de tuinbouw de uitkomst. Bij Steenks Service vindt u zowel automatische kasdekreinigers, als kasdekreinigers die met de hand bediend dienen te worden. Naast dat een kasdekreiniger uw kas bijzonder grondig schoonmaakt, bespaart deze u ook nog eens veel tijd. Tot slot is het eveneens mogelijk om met enkele aanpassingen dezelfde machine te gebruiken om coatings aan te brengen.

Spuitwagen / spuitkar

Met onze tuinbouw spuitwagens / spuitkarren van onder andere de merken Berg Hortimotive en Empas, kunt u op zeer gebruiksvriendelijke wijze spuitwerkzaamheden in de kas uitvoeren. De wagens zijn voorzien van een eigen aandrijving, een pomp en een aanvoer voor bestrijdingsmiddelen of water. Hierdoor stelt een spuitkar u in staat om eenvoudig vloeistoffen over de gewassen te spuiten of om de kas te reinigen. Wilt u graag een groter bereik? Combineer de spuitkar dan met een spuitboom / spuitmast.

Tuinbouw spuitrobot

Zo veel mogelijk tijd besparen met spuitwerkzaamheden in de kas doet u met onze spuitrobots! Een spuitrobot zorgt ervoor dat gewassen volledig automatisch worden bespoten, waardoor u veel werk uit handen wordt genomen. Door de spuitrobot in combinatie met een transportwagen te gebruiken, kan de machine zich gemakkelijk automatisch van pad naar pad verplaatsen. De spuitrobots zijn geheel naar wens in te stellen, zodat u desgewenst een pad kunt overslaan.

Spuitmachines voor de tuinbouw inzetbaar afgeleverd

Net als alle andere tuinbouw machines die we bij Steenks Service leveren, worden ook onze spuitmachines direct inzetbaar afgeleverd. Of u nu een nieuwe of gebruikte spuitmachine wilt kopen of leasen, wij zorgen ervoor dat deze klaar is voor gebruik en inclusief een acculader of stroomkabel bij u wordt afgeleverd. Zo hoeft u zelf niets meer te monteren of te regelen en kunt u na aflevering van uw spuitmachine meteen aan het werk.

Gebruikte spuitmachines

Beschikt uw bedrijf al over spuitmachines, maar zijn deze toe aan vervanging? Heeft u te maken met een bedrijfsbeëindiging of wilt u om wat voor reden dan ook uw gebruikte spuitmachines verkopen? Uw oude machines zijn geld waard! Gebruikte tuinbouw spuitmachines kunnen aan ons worden verkocht of bij ons worden ingeruild. Onze inkopers komen graag bij u langs om uw machines te komen bekijken en om samen de waarde te bepalen.

Gegarandeerd de beste service

In de loop der jaren hebben wij bij Steenks Service een hoogwaardig specialisme opgebouwd, waardoor wij aan al uw wensen kunnen voldoen. Onze experts helpen u graag bij uw zoektocht naar een geschikte spuitwagen voor uw specifieke situatie. Ook wanneer u tijdens het gebruik van de machine ergens tegenaan loopt, dan staan onze medewerkers volledig tot uw beschikking.

De specialisten van Steens Service worden continu bijgeschoold en beschikken daardoor te allen tijde over een up-to-date kennisniveau. Hierdoor kunnen zij alle reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan uw spuitmachines uitvoeren; bij ons in de werkplaats of desgewenst bij u op locatie.

Veelgestelde vragen

Wat is een spuitmachine?

Een spuitmachine is een machine die gebruikt kan worden voor het spuiten van gewassen of het schoonspuiten van kassen.

Wat voor soorten spuitwagens zijn er?

Er zijn spuitmachines op luchtbanden, maar ook voor machines voor buisrailsystemen.

Zijn er ook spuitrobots?

Ja, er zijn spuitmachines die automatisch kunnen spuiten. In combinatie met een transportwagen kan deze zich automatisch verplaatsen.

Moet een spuitwagen gekeurd worden?

Ja, een spuitwagen moet jaarlijks SKL gekeurd worden in Nederland. Steenks Service voert deze keuring niet zelf uit, maar kan dit wel regelen.