Steenks Service ondersteunt de klant bij zijn procesoptimalisatie met een assortiment aan essentiële tuinbouwmachines. Om tijd te besparen en om werkzaamheden te vergemakkelijken, hebben wij specifiek voor de groenteteelt verschillende tomaten hakenwikkelaars ontwikkeld. Door deze machines te gebruiken kan je geld besparen. Om deze reden zijn de machines dan ook internationaal zeer gewild.

Uit ons aanbod kunt u kiezen uit zowel nieuwe als gebruikte tomaten hakenwikkelaars. Daarnaast kunnen wij ook alle bijbehorende producten zoals tomatenhaken in verschillen maten (met of zonder vrije val) en diverse soorten touw leveren.

Tomaten hakenwikkelaars

24 volt hakenwikkelaar

De mobiele 24 volt tomaten hakenwikkelaar is een handzame machine die 1 haakhouder bevat en eenvoudig kan worden gemonteerd op een buisrailwagen. De hakenwikkelaar wordt gekoppeld aan de accu en kan langs de gewassen worden gereden. Na het digitaal instellen van de gewenste lengte van de eerste wikkeling (en eventueel de vrije val), wordt de haak gewikkeld en kan deze direct aan de gewasdraad worden opgehangen.

  • De 24 volt hakenwikkelaar heeft een wikkelcapaciteit van 250 tomatenhaken (van 18 of 22 cm) per uur, met als voorbeeld 8 meter touw op de eerste wikkeling en 3 meter touw vrije val.
  • De hakenwikkelaar is volledig onderhoudsvrij.

230 volt hakenwikkelaar

De 230 volt tomaten hakenwikkelaar is een machine met 6 haakhouders, 2 touwtellers en een totaalteller. Deze machine is geschikt voor het ‘grote werk’ en wikkelt de haken op een vaste plek. De machine kan verschillende soorten touw wikkelen waarbij de gewenste lengte van de eerste wikkeling en van de vrije val digitaal is in te stellen.

  • De 230 volt tomaten hakenwikkelaar heeft een wikkelcapaciteit van 600 tomatenhaken (van 22 cm) per uur, met als voorbeeld 11 meter touw op de eerste wikkeling en 3 meter touw vrije val.
  • De hakenwikkelaar is volledig onderhoudsvrij.
  • Voor de export is speciaal een transportkist ontwikkeld voor het verschepen van de machine.
  • De 230 volt tomaten hakenwikkelaar is voor internationaal gebruik eveneens leverbaar in een 110 volt uitvoering.
  • Tomatenhaak met of zonder vrije val

Een tomatenhaak met vrije val zorgt ervoor dat het touw van de haak naar de tomatenplanten snel en doeltreffend kan worden aangebracht. De tomatenhaak kan direct worden opgehangen en het touw van de vrije val (met de juiste lengte) kan direct worden gebruikt zonder dat het touw eerst handmatig moet worden afgewikkeld. Dit levert flinke tijdswinst op.

Zowel de 24 volt als de 230 volt tomaten hakenwikkelaars kunnen haken met een vrije val wikkelen. Hiervoor kunt u speciale tomaten haken met extra zetting gebruiken. Als u nog enkele tomatenhaken gebruikt, dan kunt u met het gebruik van clips deze alsnog gebruiken voor de vrije val.

Werkklaar afgeleverd

De tomaten hakenwikkelaars worden altijd werkklaar afgeleverd. Bij aflevering krijgt u een heldere instructie en demonstatie van onze medewerkers, zodat u gelijk weet hoe u de machine dient te gebruiken en direct aan de slag kunt. Daarnaast is Steenks Service na de aankoop altijd te bereiken voor eventuele vragen en bijbehorende service.

Gegarandeerd de beste service

Steenks Service streeft naar klantgerichte service en advies op maat. Zo proberen wij continue onze producten en diensten te verbeteren. Met een vakkundig team staan wij altijd voor u klaar om u van dienst te zijn zodat u van het juiste advies wordt voorzien.

Voor technische ondersteuning en het onderhoud kunt u vertrouwen op onze monteurs. Wij hebben ervaren monteurs in dienst die gespecialiseerd zijn in onze machines. Alle hakenwikkelaars worden door Steenks Service gefabriceerd. Zo hebben wij alle onderdelen zelf in huis en weten wij precies hoe de machine in elkaar zit, zodat wij u direct van dienst kunnen zijn bij onverhoopte reparaties.

Veelgestelde vragen

Wat is een hakenwikkelaar?

Een hakenwikkelaar is een machine die het touw om tomatenhaken wikkelt. Deze wikkelaar kan worden gemonteerd op de buisrailwagen, maar kan u ook op een vaste plek installeren.

Hoeveel haken kan een hakenwikkelaar wikkelen?

De 220 volt wikkelaar heeft een capaciteit van 600 tomatenhaken per uur (van 22 cm). De 24 volt wikkelaar heeft een capaciteit van 250 tomatenhaken per uur (van 18 of 22 cm).

Wat zijn de voordelen van een hakenwikkelaar?

Met een hakenwikkelaar kunt u zelf tomatenhaken wikkelen zonder dat u afhankelijk bent van een leverancier. Daarnaast kan u uw haken hergebruiken.