Steenks Service levert een grote diversiteit aan innovatieve tuinbouwmachines. Om geld te besparen en om werkzaamheden te vergemakkelijken, hebben wij specifiek voor de groenteteelt tomaten hakenwikkelaars en touwautomaten ontwikkeld. Deze tijdbesparende machines zijn een verademing voor groentetelers en daarom internationaal ook zeer gewild.

Uit ons aanbod kunt u kiezen uit zowel nieuwe als gebruikte tomaten hakenwikkelaars en touwautomaten. Verder leveren wij alle bijbehorende producten zoals tomatenhaken in verschillende maten (met of zonder vrije val) en diverse soorten touw.

Tomaten hakenwikkelaars

Tomaten hakenwikkelaars zijn ontwikkeld voor de tomatenteelt en zijn bedoeld voor het zelf wikkelen van tomatenhaken. Hierdoor kunnen de tomatenhaken worden hergebruikt en bent u niet afhankelijk van het handmatig wikkelen of het gewikkeld aanleveren door een leverancier.

De tomaten hakenwikkelaar is in 2 uitvoeringen beschikbaar. Te weten een mobiele 24 volt en een ‘grote’ 230 volt variant als vaste opstelling.

24 volt hakenwikkelaar

De handzame 24 volt tomaten hakenwikkelaar, wordt geleverd met 1 haakhouder en kan eenvoudig worden gemonteerd op een buisrailwagen. De hakenwikkelaar wordt gekoppeld aan de accu en kan zodoende langs de gewassen worden gereden. Na het digitaal instellen van de gewenste lengte van de eerste wikkeling (en eventueel de vrije val), wordt ter plaatse de tomatenhaak gewikkeld en kan die meteen aan de gewasdraad worden opgehangen.

  • De 24 volt tomaten hakenwikkelaar heeft een wikkelcapaciteit van 250 tomatenhaken (van 18 of 22 cm) per uur, met als voorbeeld 8 meter touw op de eerste wikkeling en 3 meter touw vrije val.
  • De hakenwikkelaar is volledig onderhoudsvrij.

230 volt hakenwikkelaar

De 230 volt tomaten hakenwikkelaar, is de machine voor het grote werk. Met in totaal 6 haakhouders, 2 touwtellers en een totaalteller, wordt het wikkelen van de tomatenhaken snel op een vaste plek uitgevoerd. De machine kan diverse soorten touw wikkelen. De gewenste lengte van de eerste wikkeling en van de vrije val is digitaal in te stellen.

  • De 230 volt tomaten hakenwikkelaar heeft een wikkelcapaciteit van 600 tomatenhaken (van 22 cm) per uur, met als voorbeeld 11 meter touw op de eerste wikkeling en 3 meter touw vrije val.
  • De hakenwikkelaar is volledig onderhoudsvrij.
  • Voor de export is speciaal een transportkist ontwikkeld voor het verschepen van de machine.
  • De 230 volt tomaten hakenwikkelaar is voor internationaal gebruik eveneens leverbaar in een 110 volt uitvoering.
  • Tomatenhaak met of zonder vrije val

Het doel van een tomatenhaak met vrije val, is om het touw van de haak naar de tomatenplanten snel en doeltreffend aan te brengen. U kunt de tomatenhaak direct ophangen en het touw van de vrije val (met de juiste lengte) direct gebruiken zonder het touw eerst handmatig te moeten afwikkelen. Dat levert flinke tijdwinst op.

Zowel de 24 volt als de 230 volt tomaten hakenwikkelaars van Steenks Service kunnen haken met vrije val wikkelen. Hiervoor kunt u speciale tomatenhaken met extra zetting gebruiken. Werkt u echter nog met enkele tomatenhaken, dan kunt u met gebruik van onze clips, deze alsnog gebruiken voor de vrije val.

Werkklaar afgeleverd

Onze tomaten hakenwikkelaars worden altijd werkklaar bij u afgeleverd. Indien gewenst krijgt u bij aflevering een heldere instructie of demonstratie van onze medewerkers, zodat u direct met uw nieuwe machine aan de slag kunt. U kunt meteen genieten van alle voordelen die onze hakenwikkelaars u en uw bedrijf te bieden hebben.

Gegarandeerd de beste service

Een klantgerichte service is iets waar wij en onze klanten veel waarde aan hechten. Wij werken continu aan het verbeteren van onze diensten en zijn dan ook apetrots op de kwaliteitsservice die ons team kan leveren. U wordt altijd bijgestaan door een vakkundig persoon die u van het juiste advies voorziet.

Voor technische ondersteuning en het onderhoud, kunt u vertrouwen op de specialisten van onze werkplaats. Alle hakenwikkelaarsworden volledig door Steenks Service gefabriceerd, waardoor niemand er meer verstand van heeft dan wij. Vanwege de eigen fabricage hebben wij alle onderdelen zelf in huis, waardoor wij u direct van dienst kunnen zijn bij onverhoopte reparaties.

Loopt u bij het gebruik van uw tomaten hakenwikkelaars tegen een vraag of probleem aan, ons team staat altijd voor u klaar. Steenks Service levert gegarandeerd de beste service voor u en uw tuinbouwmachines!

Veelgestelde vragen

Wat is een hakenwikkelaar?

Een hakenwikkelaar is een machine die het touw om tomatenhaken wikkelt. Deze wikkelaar kan worden gemonteerd op de buisrailwagen, maar kan u ook op een vaste plek installeren.

Hoeveel haken kan een hakenwikkelaar wikkelen?

De 220 volt wikkelaar heeft een capaciteit van 600 tomatenhaken per uur (van 22 cm). De 24 volt wikkelaar heeft een capaciteit van 250 tomatenhaken per uur (van 18 of 22 cm).

Wat zijn de voordelen van een hakenwikkelaar?

Met een hakenwikkelaar kunt u zelf tomatenhaken wikkelen zonder dat u afhankelijk bent van een leverancier. Daarnaast kan u uw haken hergebruiken.