Veel producten worden verpakt in dozen, zodat deze veilig getransporteerd kunnen worden. Steenks Service heeft diverse machines die het verpakken in dozen makkelijker maakt. Een voorbeeld hiervan is een automatische dozensluiter. Een dozensluiter bindt automatisch dozen dicht. Deze dozensluiter kan in een verpakkingslijn worden geïntegreerd of als stand-alone machine worden gebruikt.

Dozensluiter verwerkt in verpakkingslijn

Een automatische dozensluiter van Reisopack verwerkt u eenvoudig in bestaande of nieuwe verpakkingslijnen. Met sensoren wordt de dozensluiter aangestuurd, zodat de dozen automatisch door de machine worden dichtgebonden. In plaats van een automatische dozensluiter kan er ook een semi-automatische dozensluiter worden geïntegreerd in de verpakkingslijn.

Verschillen tussen een automatische en semi-automatische dozensluiter

Bij een automatische dozensluiter is geen operator nodig om de dozen te omsnoeren. Dit proces gebeurd volledig automatisch. Hierdoor kan het gehele verpakkingsproces geautomatiseerd worden, omdat er geen mensen nodig zijn in de verpakkingslijn.

De automatische dozensluiter kan ook als stand-alone worden gebruikt middels een voetpedaal of drukknop. Hiervoor is er wel een operator nodig die de machine bediend. Wanneer er onregelmatige hoeveelheden dozen of weinig dozen dichtgebonden moeten worden, dan kan er ook een semi-automatische dozensluiter gebruikt worden.

Een semi-automatische dozensluiters is een machine waarbij het omsnoeringsband handmatig om de doos wordt gedaan door een operator. Vervolgens zal de machine het band strak trekken en vastmaken.

Dozen sluiten in plaats van tapen

Een dozensluiter bindt dozen dicht met omsnoeringsband. Hierdoor heeft u geen tape nodig om de doos dicht te maken. Zo heeft u geen last meer van beschadigingen aan uw dozen wanneer u het tape loshaalt. Daarnaast geeft omsnoeringsband meer stevigheid aan de doos, zodat u makkelijker zwaardere goederen in dozen verpakt. Tot slot gebruikt u geen plastic meer voor het dichtmaken van dozen. Het omsnoeringsband dat nu wel wordt gebruikt is eenvoudig te recyclen.

Automatische dozensluiter van Steenks Service

Steenks Service heeft een ruim aanbod van dozensluiters. Deze dozensluiters worden gebruiksklaar afgeleverd en geïnstalleerd naar de behoeftes van de klant. Heeft u interesse in een (semi-)automatische dozensluiter, neem gerust vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel naar Steenks Service via +31(0) 174 510 266.