Gerbera’s, chrysanten, rozen en vele andere soorten bloemen worden verpakt in dozen. De doos beschermt de bloemen tijdens transport. Daarnaast kunnen er meer bloemen in dozen worden verpakt dan wanneer deze in emmers met water worden vervoerd. Tot slot zijn de bloemen in dozen volledig duurzaam verpakt mits er verder geen plastic wordt gebruikt. De dozen worden vervolgens veilig getransporteerd door ze op een pallet met omsnoeringsband en hoeklatten te binden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een bindmachine voor bloemen.

Assortiment bindmachines voor bloemen

Steenks Service heeft diverse bindmachines voor bloemen in het assortiment. Deze bindmachines worden ingezet in verwerkingslijnen, of als stand-alone machine. Er zijn automatische en semi-automatische machines beschikbaar. Daarnaast zijn er diverse soorten toepassingen mogelijk waar een bindmachine voor gebruikt kan worden in de bloemensector. Zo kan een bindmachine ingezet worden voor het dichtbinden van dozen, maar ook voor het vastbinden van deze dozen op een pallet.

Dozensluiter voor bloemen

Een dozensluiter bindt dozen dicht met omsnoeringsband. Het is mogelijk om dit automatisch of semi-automatisch te doen. Deze machine kan in een verwerkingslijn worden geïntegreerd of als losse machine gebruikt worden. Met het verticaal dichtbinden van dozen is geen plastic meer nodig, waardoor de doos niet beschadigt als u het tape losmaakt. Daarnaast geeft omsnoeringsband voor meer stevigheid aan de doos.

Horizontale bindmachine bloemen

Als de bloemen in dozen zijn verpakt dan worden de dozen op een pallet gezet. Met een horizontale bindmachine van Steenks Service worden de dozen op de pallet netjes vastgebonden. Hiervoor zijn hoeklatten nodig om extra stevigheid aan de pallet te geven, zodat deze veilig wordt getransporteerd.

Een horizontale bindmachine is verkrijgbaar in een automatische en semi-automatische variant. Een automatische bindmachine bindt de pallet volledig automatisch inclusief hoeklatten. Een semi-automatische bindmachine wordt bediend door een operator die zelf de hoeklatten plaatst en het omsnoeringsband om de pallet doet. De bindmachines van Steenks Service kunnen eenvoudig geïntegreerd worden in verwerkingslijnen, maar ook als stand-alone machine worden gebruikt.

Bent u zoek naar een bindmachine voor bloemen?

Steenks Service heeft een ruim assortiment aan nieuwe en gebruikte bindmachines voor bloemen. Bent u op zoek naar een oplossing voor uw verpakkingsproces van bloemen? Of wilt u uw bloemenverpakkingsproces meer automatiseren? Neem dan contact via het contactformulier of bel naar +31(0) 174 510 266.