Bent u op zoek naar een machine die geschikt is om lage volumes goederen op een stevige manier te verpakken voor een veilig transport? Dan biedt een halfautomatische omsnoeringsmachine een goede oplossing. Deze machines maken het mogelijk om op een efficiënte wijze goederen, pallets en dozen te omsnoeren. Met omsnoeren worden goederen vastgemaakt met omsnoeringsband. Steenks Service biedt verschillende modellen halfautomatische Reisopack omsnoeringsmachines, die zowel verticaal als horizontaal binden.

Wat is een halfautomatische omsnoeringsmachine?

Een halfautomatische omsnoeringsmachine is een machine die gebruikt wordt om het omsnoeren van goederen, pallets of dozen te automatiseren. Bij een halfautomatische omsnoeringsmachine is een operator nodig die de machine bedient. De machine kan in een verwerkingslijn worden geïntegreerd of als stand-alone machine worden gebruikt. De machine is geschikt voor situaties waarbij mobiliteit vereist is en de volumes laag zijn. Goederen kunnen veilig getransporteerd worden als deze omsnoerd zijn.

Top 5 halfautomatische omsnoeringsmachines

 1. Reisopack 2830

  De Reisopack 2830 is een horizontale halfautomatische omsnoeringsmachine met een minimale bindhoogte van 15 cm en een maximale bindhoogte van 240 cm. Deze machine is door de wielen eenvoudig te verplaatsen.

 2. Reisopack 2800 paal / schuifslede

  De Reisopack 2800 is een horizontale halfautomatische omsnoeringsmachine die op een vaste plek kan worden gepositioneerd. Dit kan zelfs in een automatiseringslijn worden verwerkt. De minimale bindhoogte is 15 cm en de maximale hoogte is 240 cm.

 3. Reisopack 2820

  De Reisopack 2820 heeft een minimale bindhoogte van 15 cm en een maximale bindhoogte van 240 cm. De machine kan halfautomatische in horizontale richting omsnoeren. De machine bevat daarnaast een accu-wisselset, zodat deze kan blijven omsnoeren.

 4. Reisopack 2400

  De Reisopack 2400 is een halfautomatische omsnoeringsmachine. De machine kan bakken of dozen in verticale richting omsnoeren. Daarnaast bevat het een smeersysteem zodat het geschikt is voor het omsnoeren in koude en vochtige omstandigheden zoals de visindustrie.

 5. Reisopack 1900

  De Reisopack 1900 is een verticale halfautomatische omsnoeringsmachine. Deze is mobiel en makkelijk te verplaatsen door de wieltjes. Deze machine kan kisten of dozen eenvoudig omsnoeren.

Hoe werkt een halfautomatische omsnoeringsmachine?

Een halfautomatische omsnoeringsmachine werkt als volgt: De operator plaatst de machine bij het object dat omsnoerd dient te worden. Vervolgens haalt de operator het omsnoeringsband om het object heen. Dit band wordt van rol naar de bindkop gevoerd door de operator. Als het band in de machine wordt ingevoerd, dan gaat de machine omsnoeren. Dit betekent dat het band wordt strakgetrokken en vast gelast, zodat het object stevig omsnoerd is.

Voordelen van een halfautomatische omsnoeringsmachine

Een halfautomatische omsnoeringsmachine biedt diverse voordelen voor het omsnoeren van lage volumes goederen. Het gebruik is efficiënter dan handmatig omsnoeren, wat aanzienlijke besparingen op handmatige arbeid oplevert. Daarnaast biedt de machine flexibiliteit, omdat deze verrijdbaar is. Ook vermindert het gebruik van een omsnoeringsmachine de kans op schade aan goederen tijdens transport.

Welke omsnoeringsmachine kiezen?

Bij Steenks Service zijn zowel horizontale als verticale halfautomatische omsnoeringsmachines beschikbaar in mobiele of vaste varianten. Het kiezen van de juiste omsnoeringsmachine is afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren zijn de vorm en soort object dat omsnoerd dient te worden. Er kan horizontaal of verticaal omsnoerd worden.

Bij horizontaal omsnoeren worden goederen in de breedte omsnoerd. De goederen bindt u op deze manier stevig vast, zodat deze stevig op een pallet blijven staan. Dit geldt bijvoorbeeld voor dozen, kisten en bakken. Om extra stevigheid te geven kan dit inclusief hoeklatten worden omsnoerd.

Bij verticaal omsnoeren worden goederen in de lengte omsnoerd. Dit is handig voor het bundelen van goederen of voor het vastbinden van de goederen aan een pallet. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor bundels staal of plastic buizen.

Toepassing in verschillende industrieën

Halfautomatische omsnoeringsmachines zijn veelzijdig en worden toegepast in sectoren als de tuinbouw (zoals sierteelt, groente- en fruitteelt), transportsector, de bouw en de industrie. Verticale omsnoeringsmachines zie je meer in de bouw en industrie. Horizontale omsnoeringsmachines worden vaker in de tuinbouw en transportsector gebruikt.

Halfautomatische omsnoeringsmachines van Steenks Service

Steenks Service biedt zowel nieuwe als gebruikte halfautomatische omsnoeringsmachines van het merk Reisopack aan. Deze machines zijn van hoge kwaliteit en betrouwbaar. Bij Steenks Service ontvangt u goede service en onze specialisten staan klaar om u te helpen bij het kiezen voor de meest geschikte machine voor uw bedrijf. Voor vragen kunt u contact opnemen via het online contactformulier of te bellen naar +31(0) 174 510 266.