Onlangs heeft Berg Hortimotive een nieuwe buisrailwagen geïntroduceerd. Vanwege de nieuwe regel- en wetgeving op het gebied van veiligheid voor elektrisch aangedreven voertuigen was het nodig een nieuwe schaarwagen op de markt te brengen. Zodoende is de Benomic S-Line ontstaan! Deze nieuwe wagen is voorzien van de nieuwste technieken om zo het werk makkelijker, comfortabeler en efficiënter te maken. Bovendien is hij gekeurd door de TüV, waardoor hij voldoet aan alle huidige wet- en regelgevingen.

Ergonomische verbeteringen

De nieuwe buisrailwagen is op diverse punten verbeterd. Als eerste is er een nieuwe schaarconstructie ontwikkeld. Deze voorkomt plantschade, beperkt de slijtage en verbetert de stabiliteit. Door zijn ergonomische ontwerp kunt u uw werk comfortabel en veilig uitvoeren op grote hoogtes. Om te kunnen voldoen aan de nieuwste eisen, is er daarnaast een extra veiligheidsrail aangebracht. Ook is de snelheid teruggebracht wanneer de machine neerwaarts gaat. Fijn voor de gebruikers, want dit belast de nek en rug minder.

Het stevige plateau is eveneens verbeterd. In vergelijking met het vorige model is de S-Line toegankelijk aan twee kanten. Hierdoor kunt u de machine altijd verlaten of betreden, ongeacht hoe de machine in het pad is geplaatst. De toegangshekjes vallen automatisch dicht binnen de grenzen van het onderstel en door het nieuwe stevige hekwerk is het mogelijk om er kratten en gereedschapskistjes aan te bevestigen.

Modern bedieningsconsole

De nieuwe buisrailwagen is voorzien van een modern bedieningsconsole met veel verschillende mogelijkheden. Zo kunt u hiermee het plateau omhoog en omlaag bedienen, is er een noodstop functie, reguleert u de snelheid en heeft u de beschikking over een turboknop. Met deze knop kan de wagen een snelheid bereiken van maximaal 110 m/min. Deze functie is uiteraard alleen beschikbaar als het plateau in de laagste stand staat. Door middel van de LED status op de console, kunt u zien of er storingen zijn. Tenslotte is er een USB-poort en een 12V en 24V aansluiting aanwezig om een telefoon of ventilator aan te kunnen sluiten.

Onderhoudsvriendelijk

De Benomic S-Line is gemakkelijk te onderhouden. Alle servicedelen zijn namelijk direct én van bovenaf bereikbaar. De schaarconstructie van de verschillende varianten van de S-Line zijn opgebouwd uit dezelfde onderdelen, hierdoor is er slechts een beperkte voorraad glijstangen en blokken benodigd. Bovendien voorkomt de constructie van de buisrailwagen vervuiling door bijvoorbeeld bladeren.

Berg Hortimotive bij Steenks Service

Bent u op zoek naar een nieuwe buisrailwagen die voldoet aan de meest recente wet- en regelgeving? Kies dan voor de Benomic S-Line! De nieuwe buisrailwagen is er in drie varianten, waarmee een hoogte van 3,5, 5 of 6,6 meter bereikt kan worden. Meer informatie over dit model? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op +31(0) 174 510 266.