Voor veel telers is het binnenkort weer zo ver: de teeltwissel. Een nieuwe teelt hoort uiteraard zo optimaal mogelijk van start te gaan, dus een goede voorbereiding en uitvoering is van groot belang. Indien de teeltwissel niet juist wordt uitgevoerd, is de kans groot dat er plagen en ziekten het gewas binnendringen en dit wilt u natuurlijk voorkomen!

Tijdens de teeltwissel wordt in een zo kort mogelijke periode hard gewerkt om de oude planten te verwijderen, de kas volledig te reinigen en deze klaar te maken voor de nieuwe teelt. Het doel is om de teelt schoon te eindigen om de nieuwe teelt vervolgens weer schoon te kunnen beginnen. Bij Steenks Service bieden we diverse machines die het reinigen van de kas en het transport in de kas gedurende de teeltwissel versnellen én vergemakkelijken.

Transport in de kas

Naast het gewas zelf, dienen ook oude steenwolmatten uitgereden te worden. Hiervoor biedt onze MultiCart transportwagen de uitkomst. Uiteraard wordt deze transportwagen tevens ingezet om de nieuwe steenwolmatten in de kas neer te leggen. Naast het in- en uit de kas rijden van steenwolmatten is de MultiCart transportwagen tevens geschikt voor het vervoeren van jongplanten op Deense karren.

Kunt u wel wat extra kracht gebruiken om de karren met nieuwe planten weer de kas in te rijden? Neem dan een kijkje bij onze elektrotrekkers. Deze machines zijn het gehele jaar door nodig, maar zijn ook tijdens de teeltwissel zeer gewild dankzij hun enorme trekkracht en het snelle verplaatsen van de te transporteren karren.

Reinigen van de kas

Is alles verwijderd uit de kas? Dan is het tijd voor een grote schrobbeurt van de betonpaden. De schrobmachines uit ons assortiment helpen u hierbij. Dient u een groot oppervlak schoon te maken? De Stefix 1000 schrobmachine heeft een schoonmaakcapaciteit van maar liefst 5.500 m2 per uur, waardoor uw betonvloeren binnen een mum van tijd schoon zijn.

Ook het reinigen van de kas en de machines zelf is een belangrijke stap tijdens de teeltwissel. Zelfs op de kleinste gewasresten kunnen namelijk virussen en ziekten achterblijven. Onder andere onze motorvatspuiten en kasdekreinigers bieden u hierbij een helpende hand.

Tuinbouwmachines huren tijdens uw teeltwissel

Naast het kopen van tuinbouwmachines, bieden we bij Steenks Service tevens de mogelijkheid om diverse machines, waaronder schrobmachines en elektrotrekkers, te huren. Ook voor het huren van buisrailwagens kunt u bij ons terecht. Deze worden tijdens de teeltwissel vaak gebruikt om AC-folie op te hangen in de nieuwe teelt en voor het afdekken en schoonmaken van lampen. Het huren van één of meerdere machines kan de uitkomst bieden wanneer u de machine enkel gedurende de teeltwissel nodig heeft. Hierdoor voorkomt u hoge aanschafkosten én heeft u geen omkijken naar het onderhoud aan de machine. De gehuurde machine leveren wij werkklaar bij u af, zodat u direct aan de slag kunt!

Steenks Service; uw partner in de kas

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner die u kan ondersteunen tijdens de teeltwissel? Dan bent u bij Steenks Service aan het juiste adres. Wij leveren nieuwe en gebruikte tuinbouwmachines van hoge kwaliteit en staan tijdens piekperiodes (zoals de teeltwissel) voor u klaar om u te voorzien van het benodigde materiaal. Ook voor service-, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden staat ons serviceteam graag voor u klaar. Onze professionele monteurs voeren werkzaamheden aan uw machine tot in de perfectie uit, naar wens in onze werkplaats of bij u op locatie. Neem gerust contact met ons op indien u advies of meer informatie wenst. Onze specialisten helpen u graag!