Binnenkort breekt er een belangrijke periode aan voor de kwekers, namelijk de teeltwissel. In een periode van ongeveer twee tot drie weken zal er intensief gewerkt worden om oude planten uit de kassen te verwijderen, de kas te desinfecteren en vervolgens schoon te maken. Tijdens de teeltwissel is het enorm belangrijk om ziektes en plagen te voorkomen. Bij Steenks Service willen wij dat u zo goed mogelijk voorbereid deze periode in gaat en bieden u daarom een aantal nuttige diensten aan!

Diverse machines huren

Omdat er tijdens de teeltwissel veel opgeruimd moet worden, is het erg handig om machines te hebben die een helpende hand bieden. Sommige machines zijn alleen tijdens deze korte periode van nut. Daarom geven wij u de optie om machines te huren. Hierdoor heeft u geen hoge aanschafkosten en extra kosten om de machine te onderhouden. Bij Steenks Service worden de machines altijd gebruiksklaar afgeleverd en kunt u zelf kiezen hoe lang u de machine wilt huren.

Huren van een buisrailwagen

Een van de meest nuttige machines tijdens de teeltwissel is de buisrailwagen. Deze multifunctionele wagen is uitstekend voor het werken op hoogtes. Denk hierbij aan dak reparaties, het schoonspuiten van teeltgoten of het reinigen van uw lampen. De maximale platformhoogte die onze buisrailwagens kunnen bereiken is 5,5 meter. De buisrailwagen is te huur voor vrijwel elke spoormaat.

Intern transport met de elektrotrekker

Een andere gewilde machine is de elektrotrekker. De elektrotrekkers van Steenks Service staan bekend om hun enorme kracht. De machines zijn geschikt voor intern transport en maken het vervoeren van zware lasten een stuk eenvoudiger. Bij Steenks Service kunt u elektrotrekkers huren variërend van een trekkracht van 500 kg, tot een maximale trekkracht van maar liefst 10.000 kg.

Machine reinigen met de totaalreiniger

Wanneer uw buisrailwagens een groene vuile laag hebben van het paprika- en tomatengewas, dan hebben wij als oplossing de totaalreiniger van Frekofix. De reiniger werkt eenvoudig; spuit het schoonmaakmiddel op de machines, laat het even intrekken en spuit het er vervolgens vanaf, de groene laag is zo verdwenen! De reiniger is ook erg effectief in het verwijderen van vetten, algen, rookaanslag en roet.

Machine onderhoud bij Steenks Service

Steenks Service is specialist op het gebied van tuinbouw- en industriële machines. Dus wanneer uw machine toe is aan onderhoud of een reparatie, dan bent u aan het goede adres! Wij beschikken over een ruime werkplaats waar we uw machine kunnen onderhouden. Wilt u liever dat onze technici bij u op locatie langskomen, dan is dat ook mogelijk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden tijdens de teeltwissel, neem dan telefonisch contact met ons op via +31(0) 174 510 266 of via ons online contactformulier.