We hebben onlangs twee Reisopack 2830 semi-automatische omsnoeringsmachines mogen leveren bij het familiebedrijf Hoek group dat gespecialiseerd is in het in- en verkopen van bloemen en planten. Waar voorheen gebruik werd gemaakt van plastic plakband voor het omsnoeren van hun pallets met dozen is het bedrijf nu overgestapt naar het gebruik van omsnoeringsband. Dit is volgens Marco (Hoek group) een stuk efficiënter.

Grotendeels geautomatiseerd productieproces

Hoek group is een van de allereerste bedrijven in de bloemensector dat grotendeels hun productieproces geautomatiseerd heeft. Het bedrijf heeft een lopende band door het bedrijf heen, waarmee de emmers met bloemen van de ene kant naar de andere kant vervoerd kunnen worden. Dit high-end transportsysteem is voorzien van honderden meters sensoren die ervoor zorgen dat bloemen automatisch op de juiste plek terecht komen. Daarna worden de bloemen netjes verpakt in kartonnen dozen om te voorkomen dat de bloemen beschadigt raken tijdens het vervoeren. Deze dozen worden vervolgens gestapeld op pallets, waarna de dozen omsnoert kunnen worden voor het exporteren.

Plastic tape vervangen door omsnoeringsband

Vroeger werd gebruik gemaakt van plastic tape voor het omsnoeren van de pallets, maar dit beschadigde telkens de dozen bij het losmaken. Daarnaast heeft de praktijk uitgewezen dat plastic tape te weinig draagkracht heeft om de bloemendozen te transporteren. Om die reden heeft Hoek group ervoor gekozen om een semi-automatische omsnoeringsmachine te integreren in hun proces. De Reisopack 2830 is dé ideale omsnoeringsmachine voor dit bedrijf. Voornamelijk omdat deze omsnoeringsmachine erg wendbaar is. Gezien het feit dat er meerdere uitgangen zijn in de verpakkingslijn van Hoek group, had het bedrijf een machine nodig die verrijdbaar is. De Reisopack 2830 staat op wieltjes en kan eenvoudig en snel van de ene naar de andere uitgang verplaatst worden om pallets te omsnoeren.

Bekijk hier het filmpje van onze levering bij Hoek group:

Reisopack 2830 integreren in uw productieproces?

Bent u op zoek naar een manier die het omsnoeren van uw pallets een stuk makkelijker maakt? Dan is de Reisopack 2830 wellicht wat u zoekt! U kunt gerust vrijblijvend contact met ons opnemen om uw wensen te bespreken. Zo kunnen wij u adviseren welke oplossing het beste past in uw productieproces.