Bij Steenks Service worden we erg gelukkig als we een oplossing realiseren voor een klant die écht een bijdrage gaat leveren binnen zijn of haar organisatie. Zo zijn wij verheugd dat we in een nauwe samenwerking met zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan tot een nieuw ontwerp buisrailwagen zijn gekomen.

Ontwikkeling prototype

Het uitgangspunt was het ontwerpen van een buisrailwagen die bijdraagt aan het ergonomisch uitvoeren van bestuifwerkzaamheden. Hierbij moest de bediening eenvoudig blijven en het gewicht beperkt. Deze uitdaging gingen wij graag aan en daarom hebben we diverse handgemaakte prototypes gerealiseerd. Prototype buisrailwagen Rijk Zwaan De prototypes werden met een glimlach ontvangen door Rijk Zwaan. Doordat de hoogte mechanisch is in te stellen, is de bediening eenvoudig en scheelt dit in het gewicht van de hydraulische techniek. Dit waren twee belangrijke voorwaarden voor Rijk Zwaan. Aan de belangrijkste voorwaarde werd eveneens voldaan; het ergonomisch kunnen uitvoeren van de werkzaamheden.

Buisrailwagens in bedrijf

De buisrailwagens ‘rollen’ inmiddels op volle toeren. Wilt u ze aan het werk zien? Dat kan! Bekijk de onderstaande video om de op maat gemaakte buisrailwagens aan het werk te zien.

Uw buisrailwagen?

Naast bestuifwerkzaamheden is deze machine ook ideaal te gebruiken bij bladsnijwerkzaamheden in tomatengewassen. Omdat meer van onze klanten een dergelijke buisrailwagen als een uitstekend nieuw hulpmiddel zagen, hebben wij de handgemaakte prototypes inmiddels in productie genomen. Met andere woorden; u vindt de machine op onze website en deze is vanaf nu voor iedereen beschikbaar!