Onlangs heeft Steenks Service de MetoSWT spuitrobot mogen afleveren bij Noorland Paprika. Het teeltbedrijf uit IJsselmuiden breidde in 2020 uit met 2,5 hectare, waardoor ze nu op bijna 10 hectare paprika’s telen. Dit betekent tevens dat er een nog groter oppervlak is dat bestreden moet worden tegen onder andere schade door plagen als rups en spint.

Nieuwe oplossing voor Noorland Paprika

Het teeltbedrijf was voor de uitbreiding al in het bezit van een Meto spuitmachine inclusief slang. Echter werkt het bedrijf met een kettingbaan op het pad, waardoor een slang niet gewenst is. Om te voorkomen dat een oogstwagen de spuitmachine in de weg gaat zitten en andersom, heeft Noorland ervoor gekozen om de Berg Hortimotive MetoSWT spuitrobot bij Steenks Service aan te schaffen.

De Berg Hortimotive MetoSWT spuitrobot

Berg Hortimotive heeft de MetoSWT spuitrobot ontwikkeld om onnodige slangen op het pad te voorkomen. Met de spuitwagen kan lokaal het gewas en de gevel worden gespoten, terwijl het pad vrij blijft voor andere werkzaamheden. De spuitrobot is met twee spuitbomen uitgerust, die bovendien allebei los van elkaar ingesteld kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om één spuitboom te richten op het gewas en de andere spuitboom op de gevel.

Specificaties MetoSWT spuitrobot

De tank van de MetoSWT spuitrobot is gemakkelijk te vullen en heeft een inhoud van 300 liter. Bovendien is het frame voorzien van RVS beplating, waardoor deze wordt beschermd tegen de middelen die op het oppervlak worden gebruikt en een lange levensduur heeft. Tot slot kunnen de spuitbomen ingesteld worden middels het eenvoudig bedienbare touchscreen, waar tevens de meest belangrijke meetwaardes op worden getoond.

Spuitwagens bij Steenks Service

Bent u ook op zoek naar een spuitwagen waarmee u uw kassen en/of gewassen kunt bespuiten? Steenks Service biedt diverse spuitmachines aan die ervoor zorgen dat spuitwerkzaamheden in de kas sneller én eenvoudiger kunnen worden verricht. Wenst u graag advies over welke spuitwagen het meest geschikt is voor uw specifieke situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen u graag!

Meer informatie: GroentenNieuws.nl