Nedato is een actieve speler op de aardappelmarkt. In ruim 50 jaar tijd is het bedrijf bovendien uitgegroeid tot een Europese grootmacht. Vanuit 500 verschillende telers ontvangt Nedato aardappelen en verzorgt zij daarna de afhandeling en distributie. Als vanzelfsprekend moet de afhandeling en distributie zo vlot en soepel mogelijk verlopen. Om dit te garanderen, heeft Steenks Service onlangs een pallet omsnoeringsmachine voor de verwerkingslijn van Nedato op maat gemaakt.

Omsnoeringsmachine als onderdeel van een palletiseermachine

Nedato schakelde een bedrijf in dat de complete palletiseermachine vorm moest geven. Dit bedrijf was op de hoogte van onze specialistische kennis wanneer het aankomt op het omsnoeren van pallets met levensmiddelen. Wij kregen dan ook de vraag om een automatische omsnoeringsmachine te ontwerpen die geïntegreerd kon worden in hun palletiseermachine. Een uitdaging die wij als bedrijf graag aangaan!

Gedurende een leuke en constructieve samenwerking tussen alle partijen zijn diverse oplossingen bedacht voor bestaande ‘problemen’. Zo worden er nu automatisch hoeklatten geplaatst op iedere gewenste positie. Hierdoor kunnen er diverse type pallets automatisch worden omsnoerd, zonder dat de machine hoeft te worden aangepast.

De geïntegreerde omsnoeringsmachine aan het werk zien?

Benieuwd geworden naar de machine? In de onderstaande video ziet u de omsnoeringsmachine binnen een palletiseermachine aan het werk.

Altijd een oplossing voor uw omsnoeringsvraagstuk

Heeft u vragen over het omsnoeren van uw producten? Wij denken graag met u mee over de oplossingen! Als specialist op omsnoeringsgebied kunt u bij ons terecht voor automatische, volledig geïntegreerde machines, maar ook zeker voor de kleinere varianten als de semi-automatische machines en bandeermachines.