Onlangs rolden ze de rozenkwekerij van Porta Nova binnen, zestig nieuwe rozenoogstwagens. Deze verbeterde rozenoogstwagens werden door Steenks Service ontwikkeld in samenwerking met de rozenkweker en tuinbouwleverancier Berg Hortimotive.

Het ontstaan van de nieuwe rozen oogstwagen

Het idee voor de nieuwe en verbeterde rozen oogstwagen is voortgekomen uit een klantvraag van rozenkweker Porta Nova uit Waddinxveen. Het bedrijf was namelijk op zoek naar een manier om het oogsten van rozen te vergemakkelijken en had daarom dringend behoefte aan een stevige, in hoogte verstelbare oogstwagen, waarbij betrouwbaarheid van de oogstwagen voorop stond.

Op basis van de bovenstaande eisen zijn onze technici, in nauwe samenwerking met Porta Nova, aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een prototype. Het prototype is vervolgens uitvoerig in de kas getest en na het doorvoeren van een aantal wijzigingen was de realisatie van een productiemodel de volgende stap. Berg Hortimotive, specialist in buisrailwagens, heeft de productie van de nieuwe rozen oogstwagen vervolgens op zich genomen.

Rozenkweker Porta Nova uiterst tevreden

Het resultaat is een zeer betrouwbare buisrailwagen met twee oogstcontainers, waarin de rozen netjes rechtop bewaard kunnen worden. De oogstcontainers zijn net als het plateau in hoogte verstelbaar, zodat er afhankelijk van het gewas volledig ergonomisch gewerkt kan worden. De nieuwe rozen oogstwagen heeft bovendien een maximale snelheid van maar liefst 70 meter per minuut en kan bediend worden met een handige heupschakelaar, zodat medewerkers hun handen op ieder moment vrij hebben.

Porta Nova werkt inmiddels naar volle tevredenheid met de door haar bestelde rozen oogstwagens, waarvan er tot op heden al meer dan 60 geleverd zijn. Het ontwikkelingsproces is een mooi voorbeeld van maatwerk dat mogelijk is dankzij de nauwe banden die wij onderhouden met onze klanten en leveranciers.

Maatwerk tuinbouwmachines van Steenks Service

Heeft u een probleem in uw kas, waarvoor op dit moment nog geen adequate oplossing bestaat? Dan is de kans aanwezig dat wij u kunnen helpen. Wij staan namelijk bekend om ons maatwerk als het om machines voor de tuinbouw gaat. Van rozen oogstwagen tot worteldoek veegmachine of aangepaste elektrotrekker, wij maken het graag mogelijk. Neem daarom vandaag nog vrijblijvend contact met ons op om uw wensen met een van onze specialisten te bespreken. We helpen u graag.