Onlangs hebben we onze Stefix 135 veegmachine geleverd aan Schrijnwerkers, een van de grootste blauwe bessen plantenkwekerijen in Europa. De kwekerij van Schrijnwerkers bestaat uit een containerveld van vijf hectare groot en een kas van vijfduizend vierkante meter, waarin voortplanting en vermenigvuldiging van twee- en driejarige planten plaatsvindt.

Onkruidzaden verwijderen

Met de Stefix 135 veegmachine van Steenks Service, zorgt Schrijnwerkers er niet alleen voor dat de kwekerij er altijd netjes uitziet, maar ook dat de hygiëne op orde is. Dit is immers ontzettend belangrijk in de plantenteelt, omdat onkruidzaden in elk hoekje en gaatje verwijderd moeten worden. Wanneer dit niet zorgvuldig gedaan wordt, verspreiden de zaden zich snel over het veld en ontstaat onkruid. Het verwijderen van al het onkruid kost veel tijd en verhoogt bovendien de arbeidskosten, omdat dit handmatig moet gebeuren.

Gebruik van de veegmachine

Met de veegmachine kan beter en netjes gewerkt worden. Bij het gebruik van een normale bezem blijven onkruidzaden vaak nog liggen en ontstaat er een stofwolk. De borstel van de Stefix veegmachine borstelt echter het vuil naar binnen en zuigt het op, waardoor er ook geen stofwolk ontstaat. Bovendien bevat de veegmachine ook filters die ervoor zorgen dat het fijne vuil in de bak achterblijft.

Voornamelijk na een seizoen waarin de planten op het veld zijn verpakt en verzonden, komt de veegmachine goed van pas. Met behulp van een grote zuigwagen, kunnen veel bladeren die achterblijven op het veld worden verwijderd. Vervolgens wordt de Stefix 135 ingezet om de rest van het veld volledig schoon te vegen.

Schrijnwerkers kiest voor Stefix 135 | Steenks Service

Meer over de Stefix 135 worteldoek veegmachine

De Stefix 135 is in te zetten voor het vegen van zachte en ongelijke vloeren, zoals bijvoorbeeld teeltvloeren en buitengebieden. Ook voor het opvegen van fijnstof is deze veegmachine zeer geschikt. Dankzij de brede wielen aan zowel de voor- als achterkant, en een aangepaste sporing, rijdt u geen sporen in de ondergrond en blijft alles dus mooi vlak.

Stefix 135 veegmachine kopen?

Wilt u graag meer informatie over de Stefix 135? Op deze pagina leest u meer over deze machine. Heeft u interesse in het aanschaffen van de Steenks Service Stefix 135? Dan is het eventueel mogelijk om een demo bij u op locatie te geven. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer +31(0) 174 510 266 of via het online contactformulier op onze website.