Hygiëne is sinds het coronavirus op veel plekken belangrijker dan ooit geworden. In de tuinbouw is een goede hygiëne echter altijd al van zeer groot belang geweest. Door te zorgen voor een zeer schone en hygiënische werkomgeving, wordt verspreiding van virussen in de kas namelijk zoveel mogelijk voorkomen. Bij Steenks Service bieden we al sinds 2019 speciale doopbakken aan en hebben we onlangs nieuwe, innovatieve doopbakken gelanceerd. Hierdoor kunnen werknemers in de kas op een eenvoudige manier hun handen ontsmetten.

De werking van de doopbak

Onze nieuwe doopbak (ook wel ontsmettingsbak) kan middels een universeel ophangsysteem gemonteerd worden op elk type buisrailwagen. Via de doopbak kan er vervolgens een tijdregeling ingesteld worden, die ervoor zorgt dat de buisrailwagen na de ingestelde tijd automatisch stopt. Hierdoor is de werknemer genoodzaakt zijn of haar handen te ontsmetten in de doopbak, welke is gevuld met ontsmettingsmiddel, alvorens de buisrailwagen weer automatisch verder zal rijden. Doordat medewerkers hun handen constant ontsmetten, is de kans dat een medewerker een virus overbrengt op de teelt een stuk kleiner.

Kenmerken van de doopbak

De ontsmettingsbak is geproduceerd van RVS 316, wat de bak bestendig maakt tegen alle chemische stoffen, waaronder ontsmettingsmiddelen. Naast dat de doopbak beschikt over instelbare tijdregeling en een geïntegreerd materialenbakje, beschikt deze tevens over een niveauregeling en niveaumeter. Hiermee kan ingesteld worden wat het peil van het toegevoegde ontsmettingsmiddel moet zijn en ziet u eenvoudig wanneer het desinfectiemiddel weer bijgevuld moet worden. Verder beschikt de ontsmettingsbak over een status LED. Hierop kan de gebruiker zien wanneer de ingestelde tijd is overschreden en de handen dus ontsmet dienen te worden, wanneer de buisrailwagen weer verder kan rijden en wanneer het waterniveau te laag is. De ontsmettingsbak kan eenvoudig geleegd worden middels een slang die aan de onderkant van de bak wordt aangesloten. De 1 meter lange snoer, inclusief 4-polige stekker, wordt standaard meegeleverd met de doopbak.

Nieuwe doopbakken | Ontsmettingsbakken | Steenks Service

Ontsmettingsbak kopen bij Steenks Service

Heeft u interesse in het aanschaffen van een ontsmettingsbak van Steenks Service? Vraag eenvoudig een offerte aan via onze website of neem contact met ons op. Contact opnemen kan telefonisch via telefoonnummer 0174 – 510 266 of via het online contactformulier. Onze specialisten voorzien u graag van meer informatie.