Onlangs heeft Steenks Service het allereerste paprika shuttlesysteem in Australië mogen afleveren aan de Australische teler Katunga Fresh Produce. Katunga Fresh Produce is een familiebedrijf dat van oorsprong tomaten teelt, maar vanwege de grote vraag naar paprika is gestart met het telen van drie kleuren paprika’s. Om ervoor te zorgen dat de oogst- én transportwerkzaamheden van de paprikateelt zo efficiënt mogelijk verlopen, heeft Katunga Fresh Produce gekozen voor het paprika shuttlesysteem van Steenks Service. Hiermee is het bedrijf de eerste kwekerij in Australië dat zo’n systeem toepast. En wij zijn natuurlijk ontzettend trots dat wij deze (op maar liefst 16.552 kilometer hemelsbreed van Nederland) hebben mogen leveren!

Werking van de pepper shuttle system

Het systeem van de pepper shuttle, welke is geproduceerd door Berg Hortimotive, zorgt voor een soepel en snel verloop van oogst- en transportwerkzaamheden, waardoor veel arbeid en tijd bespaard kan worden. Zelfs op hoogte kunnen paprika’s met behulp van dit systeem eenvoudig worden geoogst. Met een schaarwagen, inclusief shuttle en lege container, rijdt u op het buisrailsysteem het pad in, waarna op hoogte geoogst kan worden. Tijdens het oogsten op hoogte blijft de shuttle op het onderstel van de schaarwagen, terwijl de container automatisch meebeweegt met het platform. Is de container helemaal gevuld? Dan zakt het platform van de schaarwagen, met daarop de container, weer naar beneden en rijdt het pad uit. De volle container wordt op de shuttle gezet, waarna u met een nieuwe lege container en shuttle weer verder kunt werken.

Sneller en gemakkelijker productieproces

Wanneer u klaar bent met oogsten, worden alle volle containers gekoppeld aan een AGV-elektrotrekker. Deze elektrotrekker rijdt vervolgens volledig autonoom naar de sorteerruimte, waar deze geleegd wordt. Het productieproces is hierdoor niet alleen een stuk sneller en gemakkelijker, er is tevens een minimaal risico op beschadiging van de paprika’s.

Shuttlesysteem aanschaffen bij Steenks Service

Wilt u ook graag efficiënt te werk gaan tijdens uw oogst- en transportwerkzaamheden en heeft u interesse in het aanschaffen van een (vergelijkbaar) shuttlesysteem? Neem dan gerust contact met ons op! Ook wanneer u vragen heeft of wanneer u graag advies wenst over wat voor machine het beste past bij uw bedrijfsvoering, staan wij graag voor u klaar. Neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer +31(0) 174 510 266 of via het online contactformulier op onze website.