Volautomatisch omsnoeren is al jarenlang gemeengoed in de groente- en fruitsector. De omsnoeringsmachines van Reisopack hebben zich in de afgelopen jaren bewezen in het omsnoeren en vastzetten van partijen groenten en fruit. Kortgeleden heeft Steenks Service zijn eerste volautomatische Reisopack 2905 High Speed geplaatst bij Bunnik Plants uit Bleiswijk. Deze innovatieve machine is achter een stapelrobot geplaatst in een compleet automatische verwerkingslijn van potplanten.

Per week gaan hier honderdduizenden potplanten door het bedrijf heen, waarvan een groot gedeelte via deze verwerkingslijn bij de eindklanten in binnen- en buitenland terecht komen. Diverse planten met of zonder toegevoegde waarde worden in kartonnen dozen verpakt en door de robot in de verwerkingslijn op pallets gestapeld. Daarna neemt de Reisopack 2905 High Speed het over, waarna de gestapelde goederen met kunststof omsnoeringsband omsnoert worden zodat de lading goed bij elkaar gehouden wordt gedurende transport.

Op verschillende hoogtes omsnoeren

De Reisopack 2905 HS kan flexibel ingezet worden doordat hij beschikt over diverse omsnoeringsprogramma’s. Zo kan deze machine pallets met diverse hoogtes omsnoeren waarbij ook het aantal omsnoeringsmomenten ingesteld kan worden. Een grote tijdsbesparing wordt gerealiseerd door het automatisch plaatsen en aandrukken van de hoeklatten door de machine zelf. Dit wordt nog altijd handmatig gedaan bij veel bedrijven, door met de hoeklatten in de hand rondom de pallet te lopen. Doordat er ook een dubbel voorraadmagazijn voor hoeklatten aanwezig is, zal de 2905 lange productieruns kunnen doen zonder stil te staan. Hierbij heeft u ook nog de keuze om twee verschillende soorten hoeklatten te gebruiken, zoals een lang en kort model.

Verschil tussen de 2905 Standaard en High Speed

Bunnik Plants had de keuze uit twee modellen; een 2905 Standaard en 2905 High Speed. Uiteindelijk is gekozen voor de HS versie, voornamelijk door de toegenomen snelheid van het omsnoeren van pallets zoals de naam al doet vermoeden. De High Speed is ongeveer 20% sneller in het omsnoeren van pallets dan de Standaard versie. De HS kan een pallet met 4 hoeklatten en 3 banden in 52 seconden omsnoeren, ten opzichte van de Standaard die dit in 65 seconden afwikkelt (exclusief transport in/uitvoer).

Steenks Service verkoopt eerste volautomatische omsnoeringsmachine in de plantensector

Omsnoeringsmachines voor groente- en fruitsector

Steenks Service is al decenia lang werkzaam in de horticulture en heeft veel ervaring opgedaan met omsnoeringsmachines in de groente- en fruitsector. Daarom zijn wij ook trots dat de plantensector onze omsnoeringsmachines gaat integreren in hun productieprocessen. Met het omarmen van Reisopack omsnoeringsmachines geeft de plantensector aan vertrouwen te hebben in deze manier van pallets verwerken.

Wie is Bunnik Plants

Bunnik Plants is een potplantenkwekerij die al jaren bekend is in de (internationale) plantenmarkt. Deze potplantenkwekerij is gevestigd in Bleiswijk en heeft de afgelopen jaren een enorme groei meegemaakt. Daarmee is ook het assortiment gegroeid, dat inmiddels bestaat uit tientallen plantensoorten. Op dit moment produceert Bunnik Plants meer dan 600.000 planten per week op de locatie in Bleiswijk en worden er totaal 1.000.000 per week geproduceerd. Ze importeren vanuit verschillende landen in Azië, Midden-Amerika en de Mediterrane gebieden.

Ook geïnteresseerd in een automatische omsnoeringsmachine?

Bent u ook geïnteresseerd in een automatische omsnoeringsmachine die horizontaal pallets kan omsnoeren en geïntegreerd kan worden in een volledig geautomatiseerde verwerkingslijn? Of wellicht bent u op zoek naar een semi-automatische omsnoeringsoplossing. Neem dan contact op via het telefoonnummer +31(0) 174 510 266 of via e-mail info@steenks-service.nl.