Op carnavalsmaandag, 20 februari 2023, vond traditiegetrouw de Grote Optocht van Oeteldonk, oftewel Den Bosch, plaats. Deze carnavalsoptocht bestaat sinds 1882 en is dit jaar voor het eerst volledig duurzaam verreden met behulp van Spijkstaal elektrotrekkers van Steenks Service.

Spijkstaal 308 rijdend Spijkstaal 308

Grote Optocht van Oeteldonk

De Grote Optocht van Den Bosch is voor de gehele stad het hoogtepunt van de carnaval. De optocht bestaat al sinds 1882 en trekt elk jaar 100.000 bezoekers. Langs het parcours van 5 km staan rijen dik met mensen om de praalwagens te bekijken. Voorgaande jaren werden de praalwagens voortgetrokken door gemotoriseerde trekkers. Dit jaar heeft de minister van Tochten van de Oetldonksche Club van 1882 het initiatief genomen om de Tocht te verduurzamen. Met behulp van de gemeente van Den Bosch is ervoor gekozen om de praalwagens te laten voorttrekken met Spijkstaal elektrotrekkers van Steenks Service.

Foto’s gemaakt door Tanja van Tuijn

Spijkstaal elektrotrekkers

De carnavalsvereniging van Oeteldonk heeft 17 Spijkstaal elektrotrekkers gehuurd bij Steenks Service. Deze elektrotrekkers zijn volledig elektrisch en maken gebruik van een vol tractie accu, zodat direct het maximale vermogen uit de motor kan worden gehaald en de praalwagens soepel voorgetrokken kunnen worden. Daarnaast stoot de elektrotrekker geen uitlaatgassen uit, waardoor de deelnemers en het publiek van de Optocht geen last hebben van uitlaatgassen

Spijkstaal 308 in Den Bosch Spijkstaal 308 in het centrum van Den Bosch

Bovenstaand zie je de foto’s van Marc Bolsius © uit het Brabants Dagblad

Spijkstaal 308 & Spijkstaal 310

Voor de Grote Optocht is gebruik gemaakt van Spijkstaal 308 en Spijkstaal 310 elektrotrekkers. De Spijkstaal 308 heeft een trekkracht van 8.000 kilo en en de Spijkstaal 310 heeft een trekkracht van 10.000 kilo. Beide machines zijn opzit trekker, waardoor deze geschikt zijn om zware goederen over lange afstanden vooruit te trekken. Daarnaast zijn de wagens wendbaar zodat deze goed door smalle doorgangen kunnen bewegen. Tot slot kan er met de accu van de wagen een gehele dag gereden worden zonder deze te hoeven opladen. Om deze redenen adviseerde Steenks aan de Carnavalsvereniging om deze Spijkstaal 308 en 310 modellen te huren.

Elektrotrekker huren

Bij Steenks Service is het mogelijk om het gehele jaar Spijkstaal elektrotrekkers te huren. Dit kan voor lange en/of korte periodes. Bij het huren wordt u voorzien van een passend advies en zijn wij verantwoordelijk voor de service. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de elektrotrekkers zijn voorzien van een gewenste trekhaak en bijbehorende acculader. Heeft u interesse in het huren van elektrotrekker of wilt u meer weten? Vul dan ons online contactformulier in of neem contact met ons op via +31(0) 174 510 266.