In de afgelopen maanden heeft Steenks Service voor een Australische relatie een complete gebruikte tomaten sorteerlijn gerealiseerd. De ontwikkeling van deze sorteerlijn is van A tot Z geregeld door Steenks Service. Hierbij hebben wij de technische realisatie in samenwerking met Hortimat gerealiseerd. Op dit moment (medio juni 2018) wordt de sorteerlijn door drie monteurs van Hortimat geïnstalleerd op Australisch grondgebied.

Tomaten machinaal sorteren

Realisatie volledig automatische tomaten sorteerlijn

Als specialist in tuinbouwmachines kunnen wij ook dergelijke grote projecten aanpakken, vaak in samenwerking met andere bekende partijen uit de tuinbouwbranche. In dit geval hebben wij samengewerkt met Hortimat, al jarenlang een betrouwbare partner van Steenks Service. Hortimat heeft hierbij de technische realisatie van de sorteerlijn uit handen genomen. De rol van Steenks Service was het van A tot Z ontzorgen van de Australische klant. Dit wil zeggen dat we de klantwens in kaart hebben gebracht, de machine uitgedacht hebben en de voortgang van het project hebben bewaakt.

Sorteermachine tomaten

Uitbesteden van grote projecten

Vooral voor de Australische tuinder is de uitbesteding van dit grote project goud waard, aangezien zij zich hierdoor konden focussen op hetgeen wat belangrijk is; het telen van tomaten. Daarbij is het opzetten van een dergelijk project vanaf zo’n afstand een lastige klus. In het verleden werd er al vaker een beroep gedaan op onze kennis van de tuinbouwbranche om grote projecten in goede banen te leiden. En, dit zal zeker in de toekomst nog vaker gebeuren. Wat voor wensen er ook zijn, voor onze klanten kunnen wij alles realiseren in samenwerking met onze partners.

Tomaten sorteerlijn

De tomaten sorteerlijn in actie

Uiteraard is de machine uitvoerig getest voordat de verscheping naar Australië plaatsvond. Via de onderstaande beelden krijgt u een goed idee van de omvang en werking van de gehele lijn.