Het einde van het jaar nadert en voor veel glastuinbouwers staat deze periode in het teken van de teeltwissel. De teeltwissel is het proces waarbij het oude gewas wordt verwijderd en de kas volledig wordt schoongemaakt, om plaats te maken voor een nieuwe teelt. Dit proces is cruciaal om ziekten en insectenplagen in de kas te voorkomen. Omdat de teeltwissel flink wat tijd in beslag kan nemen, is het fijn om machines beschikbaar te hebben die het proces vereenvoudigen en versnellen. Touwautomaten kunnen hierbij ondersteunen.

Steenks Service touwautomaten

Veel groentetelers zweren inmiddels bij het gebruik van de touwautomaten van Steenks Service. Gewassen zoals courgettes, komkommers, paprika’s en aubergines groeien in de kas langs een touwtje omhoog naar de gewasdraad. Hierbij wordt gebruikgemaakt van touwtjes om het gewas te ondersteunen en in de goede richting te ‘duwen’.

Doordat deze touwtjes van oudsher met de hand op maat gemaakt én geknoopt moesten worden, was dit een enorm arbeidsintensief en tijdrovend proces. Touwautomaten zijn ontwikkeld om automatisch stukken touw van een vooraf bepaalde lengte uit te spuwen. Dit bespaart u als teler een hoop tijd, omdat u dit niet meer zelf met de hand hoeft te doen.

Uw touwautomaat op tijd geleverd door Steenks Service

Doordat met behulp van een touwautomaat het proces van de touwtjes opknopen wordt versneld, betekent dit tevens dat daardoor het nieuwe gewas sneller kan beginnen aan zijn groei. Een touwautomaat heeft dan ook gegarandeerd een positieve impact op uw bedrijfsvoering en is eenvoudig te verantwoorden. Begint u binnenkort met de teeltwissel? Bestel uw touwautomaat dan bij Steenks Service! Doordat wij een ruim aanbod touwautomaten op voorraad hebben, kunnen wij u ervan verzekeren dat u deze voor uw teeltwissel binnen hebt.

De beste service

Wij hechten veel waarde aan onze tevreden klanten. Alle touwautomaten worden door Steenks Service gefabriceerd. Niemand heeft dus meer kennis over de touwautomaten dan onze specialisten zelf. Zij staan u dan ook graag bij om u te voorzien van vakkundig advies.

Heeft u interesse in het aankopen van een touwautomaat voor uw teeltwissel of loopt u bij het gebruik van uw huidige machine tegen een vraag of probleem aan? Neem dan contact met ons op via het online contactformulier of telefonisch via +31(0) 174 510 266. Wij nemen graag de tijd om uw vraag grondig te beantwoorden of uw probleem zorgvuldig op te lossen.