Hiep Hoera! Onze Stefix 135 worteldoek veegmachine zag twee jaar geleden het levenslicht! In de afgelopen twee jaar is er veel gebeurd rondom de worteldoekveger. Wij nemen je mee door de tijd, vanaf de geboorte (of eigenlijk daarvoor al).

Idee en ontwikkeling

Eenmaal op het idee gekomen om een veegmachine speciaal voor worteldoek te ontwikkelen, wisten we direct dat dit een uitkomst zou zijn voor vele tuinders. Wat volgde was de verdere ontwikkeling met een uitgebreide testfase met diverse prototypes. Uiteindelijk resulteerde dit in een sterk doorontwikkelde machine die in mei 2016 voor het eerst van de band reed.

Worteldoek veeg-/zuigmachine Stefix 135

Worteldoek veeg-/zuigmachine Stefix 135

Bekijk hier alle specificaties van onze unieke worteldoek veegmachine.

Bekijk deze machine

Ontvangst in Nederland

In Nederland waren er direct al een aantal tuinders waarvoor de veegmachine echt een uitkomst was. Alsof ze hier al jaren op zaten te wachten. Dit liep dan ook als een lopend vuurtje de afgelopen twee jaar, mede dankzij onze HortiViral van verleden jaar: “Maar mijn vader heeft een Stefix” én onze HortiContact 2018 promovideo Het is lekker vegen met Steenks”. Inmiddels rijden er ongeveer 30 worteldoek veegmachines van ons rond in Nederland! U ziet deze machines onder andere rijden bij Boers Tuinbouw, Kwekerij Baas, Dijk van Dijk en Vreugdenhil Amarylissen.

Populair in Duitsland

Sinds de IPM 2018 in Essen is ook Duitsland goed wakker geschud. Op deze beurs was er zéér veel interesse in onze worteldoekveger en ook hier gaat het nu als een lopend vuurtje door de kassen heen. Bij iedere demo die wij uitvoeren zijn ze dolenthousiast en (gelukkig voor ons) vertellen ze dat graag verder aan hun concullega’s. Alleen in Duitsland rijden er inmiddels alweer 15 van deze veegmachines rond, bij bedrijven als Emsflower, Keysers en Paul Cox.

Ook geschikt voor Groot-Brittanië

Na twee jaar onduidelijkheid, zijn de Engelsen erachter gekomen dat ze prima met de veegmachine uit de voeten kunnen. Ons stuurinrichting is namelijk een hybride-vorm tussen de links- en rechtsrijdende voertuigen: een stuur in het midden.

Nee geintje natuurlijk, maar onlangs hebben de eerste twee worteldoekvegers de oversteek gemaakt richting Engeland! Tevens rijden onze Stefix 135 veegmachines rond in landen als Amerika, Zweden, Noorwegen, Saudi Arabië, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk.

De toekomst

Ondanks het succes zijn er nog vele tuinders wereldwijd die met worteldoek werken, maar nog niet van het bestaan van onze worteldoek veegmachine afweten. Aan ons de taak om hier verandering in te brengen, want we zijn ervan overtuigd dat deze machine voor iedere kweker met worteldoek een uitkomst gaat zijn.

Demo op locatie

Wilt u zelf eens kennismaken met onze Stefix 135 worteldoek veegmachine? Op onze productpagina vindt u al veel informatie, maar wij staan u ook altijd graag te woord. Bij oprechte interesse is zelfs een demo op locatie mogelijk! Neem gerust eens contact met ons op via het telefoonnummer +31(0) 174 510 266.