Onlangs heeft Vreugdenhil Bulbs & Plants haar wagenpark uitgebreid met een derde Stefix 135 worteldoekveegmachine. De Stefix 135 is een veegmachine, die Steenks Service speciaal heeft ontwikkeld om anti-worteldoek teeltvloeren schoon te houden. Alle drie de locaties van Vreugdenhil Bulbs & Plants hebben ondertussen de beschikking over een eigen Stefix 135.

Anti-worteldoekvloeren en betonvloeren bij Vreugdenhil Bulbs & Plants

Vreugdenhil Bulbs & Plants heeft 12,5 hectare aan glas met anti-worteldoekvloeren en betonvloeren, waar diverse bollen en planten op geteeld worden. Twee van de drie locaties maakten al gebruik van een Stefix 135 worteldoekveegmachine, maar ook de derde locatie heeft er nu een in bezit. “Toen vorige week de oude veegmachine op de derde locatie ermee stopte, was er een nieuwe machine nodig. De keuze voor een derde Stefix 135 was snel gemaakt”, aldus Ron van der Meer (Teamleider Vreugdenhil Bulbs & Plants). “Op de andere locaties werkt de machine erg goed en wij kunnen zowel de worteldoekvloeren als betonvloeren goed schoonvegen met de machine. De machine bestelden we woensdag en deze stond vrijdag bij ons in de schuur, zodat we gelijk konden gaan vegen.”

Nieuwe Stefix worteldoekveegmachine Vreugdenhil Bulbs & Plants | Steenks Service

Stefix 135 worteldoekveegmachine

De Stefix 135 is speciaal door Steenks Service ontwikkeld om anti-worteldoekvloeren schoon te maken. In 2022 werd de Stefix 135, die sinds 2016 bij Steenks Service te verkrijgen is, al voor de 200e keer verkocht. De machine veegt en zuigt al het stof, het vuil, de kiemen en de zaden op van de vloer. “Vreugdenhil maakte voorheen gebruik van een draaiende borstel om het worteldoek te vegen, maar dit verplaatst het vuil en leidt tot verdichting van het doek. De Stefix heeft dit probleem niet, omdat er geveegd en gezogen wordt. Met een capaciteit van 1 hectare per uur is de Stefix 135 een betere oplossing”, aldus Sander Zuidgeest (mede-eigenaar Steenks Service).