Om veilig en efficiënt zware ladingen te verplaatsen is het van belang dat deze niet uit elkaar kan vallen of kan omvallen. De oplossing hiervoor is: omsnoeren met een omsnoeringsmachine voor zware ladingen. Met deze omsnoeringsmachine wordt de zware lading stevig vast gezet, zodat deze niet kan omvallen en veilig verplaatst kan worden. Daarnaast is een omsnoeringsmachine eenvoudig in gebruik en bespaart dit tijd en arbeid ten opzichte van het handmatig vastbinden.

Industriële omsnoeringsmachines

Industriële omsnoeringsmachines voor zware ladingen worden door Steenks Service al jarenlang ingezet in diverse sectoren. Het gaat bijvoorbeeld om zware ladingen zoals pallets vol met tomaten in de tuinbouw, fusten bier in een bierfabriek of kisten bollen bij een bloembollenkweker. Deze industriële omsnoeringsmachines staan veelal geïntegreerd in een automatische verwerkingslijn, waarbij de zware ladingen met behulp van een transportband bij de omsnoeringsmachine komen.

Afhankelijk van het soort zware lading wordt er gekozen om deze horizontaal of verticaal te omsnoeren. Bij horizontale omsnoering wordt de lading op de pallet gebonden. Dit kan met of zonder hoeklatten. Bij verticale omsnoering wordt de lading aan de pallet gebonden. Naast automatische omsnoeringsmachines is het ook mogelijk om de zware lading semi-automatisch te omsnoeren.

Semi-automatische omsnoeringsmachine

Met een semi-automatische omsnoeringsmachine voor zware ladingen kunt u efficiënt omsnoeren zonder direct een automatische verwerkingslijn nodig te hebben. De semi-automatische omsnoeringsmachine is beschikbaar in een mobiele versie, zodat deze naar de lading kan worden toegereden. Hier doet een operator het omsnoeringsband om de lading heen, waarna de machine het band straktrekt en vast last.

Zware ladingen omsnoeren met PET band

Zware lading moet met een sterk omsnoeringsband worden omsnoerd. Het is niet wenselijk als het omsnoeringsband scheurt en de lading omvalt of beschadigt tijdens het transport. Het meest geschikte omsnoeringsband hiervoor is PET band. PET band is qua eigenschappen bijna net zo sterk als staalband. Het voordeel van PET band is dat het elastisch is, maar niet zijn spanning verliest. Ook is het band Uv-bestendig en na afloop eenvoudig te recyclen.

Omsnoeringsmachine voor zware ladingen bij Steenks Service

Steenks Service is de specialist op het gebied van Reisopack omsnoeringsmachines. Wij hebben een ruim assortiment aan nieuwe en gebruikte omsnoeringsmachines voor zware ladingen. Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden, neem contact op met onze specialisten via het contactformulier of bel naar +31(0) 174 510 266.