Bundelen, banderolleren of wikkelen zijn processen waarbij producten als het ware worden samengevoegd middels plastic folie of kunststof band. Dit kan handmatig worden gedaan, maar het is efficiënter en makkelijker om dit met een palletwikkelaar of pallet omsnoeringsmachine te doen. Door gebruik te maken van deze machines bent u er zeker van dat de lading op uw pallets bij elkaar gebonden blijft. Hierdoor kan de lading veilig worden verplaatst en opgeslagen worden. Bij Steenks Service hebben wij geen palletwikkelaars in ons assortiment. We hebben wel een beter alternatief voor u ter beschikking. Dat is namelijk een: pallet omsnoeringsmachine.

Pallet omsnoeringsmachine in plaats van een palletwikkelaar

Een pallet omsnoeringsmachine kan op vele manier worden ingezet. Afhankelijk van het product dat omsnoerd dient te worden kiest u voor een horizontale of verticale pallet omsnoeringsmachine. Horizontaal omsnoeren wordt eerder gebruikt voor het omsnoeren van producten op een pallet. Verticaal omsnoeren wordt eerder gebruikt voor het bundelen van goederen.

Afhankelijk van uw wensen en de hoeveelheid producten die omsnoerd moeten worden kunt u kiezen voor een halfautomatische of volautomatische machine. Met een palletwikkelaar wordt het gehele product ingepakt. Bij een pallet omsnoeringsmachine wordt alleen op strategische plaatsen omsnoeringsband aangebracht. Hierdoor werkt een omsnoeringsmachine sneller en meer kosteneffectief dan een palletwikkelaar.

Voordelen pallet omsnoeringsmachine

Naast het voordeel dat een pallet omsnoeringsmachine meer tijd bespaart dan een palletwikkelaar zijn er nog een drietal andere voordelen voor een pallet omsnoeringsmachine:

  1. Bescherming tegen beschadiging

    Uw product is met omsnoeringsband optimaal beschermd tegen beschadiging. De pallets worden strak gebonden, zodat het product op zijn plaats blijft. Daarnaast kan de lucht bij omsnoeringsband in tegenstelling tot plastic folie wel langs de producten, zodat bijvoorbeeld groenten, bloemen en fruit niet verstikken.

  2. Bescherming van personeel

    Een pallet met omsnoeringsband beschermt niet alleen het product, maar ook uw medewerkers. Doordat de producten goed vastzitten is er een kleine kans dat deze omvallen tijdens het transport. Hierdoor blijft het personeel veilig en kunnen ze niet gewond raken. Een pallet omsnoeringsmachine verhoogt dus de veiligheid op de werkvloer, zonder dat de vloer vol ligt met verpakkingsmateriaal.

  3. Ruimtebesparend

    Een pallet omsnoeringsmachine bespaart ruimte, omdat deze gebruik maakt van omsnoeringsband om de pallet te omsnoeren. Dit omsnoeringsband geeft namelijk veel minder afval, wanneer dit wordt losgemaakt ten opzichte van plastic folie die door een palletwikkelaar wordt gebruikt. Het omsnoeringsband neemt dus veel minder ruimte in beslag dan de afvalcontainer, waardoor u geld bespaard.

Pallets omsnoeren in plaats van wikkelen

Het omsnoeren van pallets is dus voordeliger dan het wikkelen van folie met een palletwikkelaar. Een pallet omsnoeringsmachine zorgt ervoor dat het proces sneller gaat en bespaart in tegenstelling tot het sealen ook een hoop afval bij het uitpakken. Daarnaast zijn versproducten niet geschikt om te sealen, vanwege de kans op verstikking.

Heeft u nog vragen over de verschillen tussen een palletwikkelaar en een omsnoeringsmachine? Neem dan contact op met één van onze specialisten via het contactformulier of bel naar +31(0) 174 510 266.