Binnen de verpakkingsindustrie wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten omsnoeringsband. Het meest kwalitatieve en sterkste omsnoeringsband is poly geweven omsnoeringsband. Dit omsnoeringsband is gemaakt van polyester en is door zijn eigenschappen erg geschikt voor het omsnoeren van zware goederen. Zo is het band elastisch, maar verliest het zijn spanning niet.

Het gebruik van omsnoeringsband

Poly geweven omsnoeringsband wordt veelvuldig gebruikt binnen de verpakkingsindustrie. Het gaat hierbij om goederen die getransporteerd moeten worden en om goederen die opgeslagen worden in magazijn. Hierbij valt te denken aan dakpannen, metaalproducten en groente en fruit. Het gaat dan veelal om gestapelde goederen in dozen of kratten die op een pallet worden gezet. Deze pallet wordt omsnoerd met poly geweven omsnoeringsband door een omsnoeringsmachine.

Een omsnoeringsmachine zorgt voor een efficiënte manier van het omsnoeren van de goederen, zodat deze veilig verplaatst kunnen worden. Bij Steenks Service hebben we omsnoeringsmachines die poly geweven omsnoeringsband horizontaal en verticaal kunnen binden. In ons assortiment hebben we automatische en semi-automatische machines die gebruikt kunnen worden voor het omsnoeren van uw goederen.

Waarom kiezen voor poly geweven omsnoeringsband?

De belangrijkste reden om te kiezen voor poly geweven omsnoeringsband is het feit dat dit band elastisch is, maar geen spanning verliest. Deze eigenschap ontstaat door de productiewijzen van het band. Er worden verschillende kunststof draden met elkaar verweven, in plaats van verlijmd, waardoor het omsnoeringsband een hoge treksterkte en elasticiteit krijgt. Ook heeft het band hierdoor een hoge scheurvastheid. Poly geweven omsnoeringsband gaat daarom enorm lang mee ten opzichte van andere materialen. Daarnaast is het omsnoeringsband niet scherp, waardoor het geen krassen achterlaat. Tot slot is het band Uv-bestendig, waardoor het niet beïnvloed wordt door het weer.

Kwaliteit poly geweven omsnoeringsband

Bij Steenks Service hebben wij een speciaal ontwikkelt poly geweven omsnoeringsband. Dit band hebben we dusdanig ontwikkelt met onze jarenlange ervaring. We hebben een band gemaakt van een zo zuiver mogelijk materiaal. Hierdoor laat het band geen stof achter in de machine en worden de goederen strak gebonden.

Bij Steenks Service vinden wij dit erg belangrijk, omdat de kwaliteit van het omsnoeringsband een grote invloed heeft op de werking van uw omsnoeringsmachine. Een slechte kwaliteit band vervuilt de bindkop, waardoor deze niet goed bindt. Dit kan zelf leiden tot het stukgaan van de machine. Om deze reden adviseren wij om gebruik te maken van ons eigen omsnoeringsband zodat u de beste prestaties heeft.

Steenks Service; uw omsnoeringsspecialist

Steenks Service heeft een assortiment omsnoeringsband met 2 typen band in verschillende soorten en maten. Dit band is uit voorraad leverbaar. Wilt u het beste omsnoeringsband, dan raden wij aan om te kiezen voor poly geweven omsnoeringsband. Dit is per stuk of per pallet te bestellen. Bij de afname van een pallet, ontvang u een palletvoordeel. Heeft u nog vragen over het poly geweven omsnoeringsband? Neem dan vooral contact met ons op via het contactformulier en door te bellen naar +31(0) 174 510 266.