Horizontaal omsnoeren is een methode om producten bij elkaar te binden met omsnoeringsband, waardoor deze tijdens transport en opslag niet kunnen verplaatsen. Steenks Service biedt verschillende machines aan voor horizontaal omsnoeren.

Toepassing en industrieën

Horizontaal omsnoeren wordt veel gedaan in de logistieke sector en de tuinbouw. Hier worden goederen vaak gestapeld op pallets. Om deze veilig te verplaatsen wordt dit horizontaal, in de breedte, gebonden. Het aantal banden dat om de pallet heen kan, kan zelf worden bepaald. Daarnaast kan de hoogte van het omsnoeringsband zelf worden gekozen. Dit is helemaal naar uw eigen wensen te regelen.

Horizontale omsnoeringsmachines

Steenks Service heeft een breed assortiment aan horizontale Reisopack omsnoeringsmachine. De bindkop beweegt in verticale richting van boven naar beneden, zodat het de goederen in horizontale richting kan omsnoeren. Deze machines zijn verkrijgbaar in twee varianten: automatische en semi-automatische omsnoeringsmachines. Veelal wordt bij horizontaal omsnoeren gebruik gemaakt van hoeklatten voor meer stabiliteit.

Automatische horizontale omsnoeringsmachines

De automatische omsnoeringsmachine van Reisopack worden vaak geïntegreerd in verpakkingslijnen. Ook zijn deze beschikbaar als stand-alone machine of als verrijdbare machine. Deze machines zijn ideaal voor het omsnoeren van grote hoeveelheden pallets en goederen op dagelijkse basis. Het is mogelijk om de machine uit te rusten met een hoeklattenautomaat, waardoor hoeklatten automatisch om de pallet kunnen worden gezet voor meer stabiliteit.

Semi-automatische omsnoeringsmachines

Semi-automatische omsnoeringsmachine van Reisopack zijn geschikt voor situaties waarin niet veel pallets hoeven worden omsnoerd. Bij deze machine is een operator nodig om de pallet horizontaal te omsnoeren. De machines zijn beschikbaar in een mobiele en vaste variant. De mobiele variant biedt flexibiliteit, terwijl de vaste variant in een verpakkingslijn kan worden geïntegreerd.

Service en onderhoud

Steenks Service levert wereldwijd nieuwe en zo goed als nieuwe horizontale omsnoeringsmachines inclusief garantie. Hierbij bieden wij service en ondersteuning voor onderhoud en onverhoopte reparaties aan de machines.

Advies nodig voor horizontaal omsnoeren?

Heeft u advies nodig voor een passende horizontale omsnoeringsmachine? Of wilt u een horizontale omsnoeringsmachine kopen? Onze specialisten hebben al meer dan 25 jaar ervaring met omsnoeringsmachines en bieden ook maatwerk oplossingen. Neem voor meer info vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of bel naar +31(0) 174 510 266.