Het is bijna zover voor de groentekwekers, de tijd voor de teeltwissel is weer aangebroken. In dit nieuwsbericht geven wij u een aantal tips om deze zo goed mogelijk te laten verlopen. Zeker omdat het dit jaar namelijk net even anders zal verlopen wegens de hoge energiekosten. Hierdoor kiezen veel groentekwekers om niet te belichten en dit geeft een langere tijd van leegstand. Hoe gaat u hier nu het beste mee om? Met onze tips bent u verzekerd van een goede groenteteelt voor de komende periode.

Steenks Service; uw hulp tijdens teeltwissel

Bij Steenks Service hebben wij diverse toepassingen die u kunnen helpen tijdens de periodieke teeltwissel. Voornamelijk ons aanbod schoonmaakmachines om uw kassen schoon te houden is zeer uitgebreid. Dit soort schoonmaakmachines wordt steeds belangrijker, omdat de virusdruk de laatste jaren binnen de groententeelt enorm is toegenomen. Een makkelijke manier om ziektes en virussen buiten het bedrijf te houden is met een hygiënesluis. Mochten deze nu toch binnendringen dan kunt u het beste een buisrailwagen met ontsmettingsbak aanschaffen. Hiermee voorkomt u namelijk een verdere verspreiding binnen het bedrijf.

Hulp bij de teeltwissel | Steenks Service

Piekdrukte tijdens teeltwissel

De teeltwissel staat gelijk aan piekdrukte voor vele kwekers. Mocht u tijdens deze drukke periode merken dat u niet genoeg materiaal ter beschikking heeft, dan ondersteunt Steenks Service u hier graag bij! Wij verhuren gedurende deze periode veel reinigingsmachines, zoals onder andere spuitwagens of schrobmachines, om de kassen goed te kunnen reinigen en desinfecteren. De meest populaire machine die wij rond deze periode verhuren is de buisrailwagen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat deze de hoogte in kan. Zo kunt u gemakkelijk herstelwerkzaamheden verrichten aan het dek, de tandbeugels smeren of AC-folie ophangen in uw kas.

Machines huren tijdens teeltwissel | Steenks Service

Machines huren bij Steenks Service

Het huren van een van onze machines biedt een uitstekende oplossing op het moment dat u de machine maar tijdelijk nodig heeft. Dit heeft als voordeel dat u geen aanschafkosten dient te betalen en u zich tevens geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud van de machine. Indien u een machine bij ons huurt dan wordt deze gebruiksklaar afgeleverd en kunt u deze direct inzetten op de werkvloer.

Langere leegstand na teeltwissel

Het is niemand ontgaan dat de energiekosten momenteel een stuk hoger zijn ten opzichte van voorgaande jaren. Veel kwekers kiezen er daarom voor om hun lampen wat langer uit te laten staan. Door deze periode van “rust” zullen een aantal machines niet gebruikt worden en stil komen te staan. Maar dit hoeft helemaal niet negatief te zijn! Dit is namelijk het ideale moment om onderhoud te verrichten aan de machines, zodat deze op het moment dat ze weer nodig zijn, perfect functioneren.

Onderhoud machines tijdens teeltwissel | Steenks Service

Onderhoud uitgevoerd door Steenks Service

Indien u periodiek onderhoud uitvoert aan uw machines voorkomt u problemen tijdens de teeltwissel. Daarnaast verlengt u ook nog eens de levensduur van uw machine. Indien u hiervoor de juiste medewerkers hebt, kunt u onderhoud zelf uitvoeren aan machines. Mocht u echter niet de geschikte kennis hebben op de werkvloer, dan ondersteunt Steenks Service u hier uiteraard graag bij! Wij lopen alle bewegende onderdelen voor u na en smeren deze indien nodig. Mochten bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn, dan lossen wij dit gelijk op. Wij hebben namelijk een eigen onderdelenmagazijn. Met behulp van Steenks Service kunt u zonder problemen het nieuwe seizoen tegemoet gaan!

Voor vragen over ons aanbod, het huren van onze machines of onderhoud kunt u vrijblijvend contact opnemen middels het contactformulier op onze website of telefonisch via +31(0) 174 510 266.