Voor telers begint binnenkort weer een belangrijke en drukke periode, namelijk de teeltwissel. De teeltwissel is nodig en zeer belangrijk om ziekten en plagen te voorkomen en om ervoor te zorgen dat de benodigde voedingsstoffen in de bodem aanwezig zijn. Tijdens de teeltwissel worden oude planten uit kassen verwijderd en wordt de kas gedesinfecteerd en volledig schoongemaakt. Het is belangrijk om goed voorbereid deze periode in te gaan. Steenks Service biedt diverse machines en diensten aan die u hierbij ondersteunen.

Laat uw machine nakijken

Om te voorkomen dat u midden in de teeltwissel een machine moet missen omdat deze kapot is, raden wij aan uw machines bij ons na te laten kijken. Maak gerust een afspraak voor onderhoud of reparatie. Onze monteurs zijn VCA gecertificeerd, waardoor wij tevens uw machine kunnen keuren.

Huur uw machines bij Steenks Service

Steenks Service biedt de mogelijkheid om diverse machines te huren voor een korte periode. Dit is handig wanneer u een bepaalde machine niet het gehele jaar door nodig heeft, maar bijvoorbeeld alleen tijdens de teeltwissel. Op deze manier heeft u geen hoge aanschafkosten en geen extra kosten voor het onderhoud van de machine. Uiteraard worden onze machines altijd gebruiksklaar afgeleverd, zodat u direct aan de slag kunt gaan!

Met name buisrailwagens zijn tijdens de teeltwissel onmisbaar. Met deze wagen kunt u eenvoudig werken op de gewenste hoogte, wat bijvoorbeeld dakreparaties en het reinigen van lampen vereenvoudigt.

Ontsmetstraat als hygiënische oplossing

Hygiëne is vooral nu belangrijker dan ooit. Met de Steenks Service ontsmetstraat wordt de kans op binnendringende ziekten in de kas geminimaliseerd. Doordat de poort pas ontgrendeld wordt wanneer met de handen twee knoppen in de ontsmetbak tegelijk worden ingedrukt, worden de handen automatisch gereinigd. Tevens reinigt deze desinfectiepoort tegelijkertijd de schoenzolen.

Reinigingsmiddelen en -machines

Beschikken uw machines over een groene vuile laag door het gewas? Met de totaalreiniger Frekofix maakt u uw machines eenvoudig schoon. Deze totaalreiniger is tevens geschikt voor het verwijderen van rookaanslag, vetten, roet en algen.

Tevens raden wij de AquaJet kasdekreiniger aan voor het reinigen en ontsmetten van het kasdek en de teeltgoot. Deze machine is speciaal ontwikkeld om een nieuwe teelt in een schone kas te beginnen.

Meer informatie over onze diensten en machines

Heeft u nog vragen over hoe u de teeltwissel het beste aan kunt pakken? Of bent u geïnteresseerd in een of meerdere van onze machines en/of diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via het telefoonnummer +31(0) 174 510 266 of via het online contactformulier. Wij helpen u graag verder!