Bent u op zoek naar omsnoeringsmachine of bent u benieuwd of omsnoering iets voor uw organisatie kan opleveren? Steenks Service heeft een stappenplan gemaakt die u kunt helpen bij het maken van een keuze voor de juiste omsnoering en bijbehoren omsnoeringsmachine.

Wat is omsnoeren?

Omsnoeren, oftewel omsnoering, is het proces van het vastmaken of bundelen van goederen met behulp van omsnoeringsband. Goederen die omsnoerd zijn kunnen veilig getransporteerd worden, omdat deze stevig vast staan.

Stappenplan omsnoering

Het stappenplan bestaat uit 4 stappen die doorlopen kunnen worden om de juiste omsnoering te bepalen. De eerste stap is het vaststellen van het object dat omsnoerd gaat worden. De tweede stap is de richting van het omsnoeren. De derde stap is het soort omsnoering en als vierde kies je het soort omsnoeringsband dat je wilt gebruiken.

Stap 1: Omsnoeringsobject

Er zijn drie verschillende soorten omsnoering. Deze soorten zijn: omsnoering van goederen op pallets, bundelen van goederen en het sluiten van dozen. Bij alle soorten omsnoering wordt omsnoeringsband vast gelast door de omsnoeringsmachines. Bij elke soort omsnoering hoort een andere soort omsnoeringsmachine. Bij goederen op pallets horen pallet omsnoeringsmachines. Bij het bundelen van goederen horen bundelmachines en bij het sluiten van dozen horen dozensluiters.

Stap 2: Omsnoeringsrichting

Objecten kunnen horizontaal of verticaal worden omsnoerd. Bij horizontale omsnoering worden goederen in de breedte omsnoerd en bij verticale omsnoering worden goederen in de lengte omsnoerd. De richting van omsnoering is afhankelijk van het object. Goederen op pallets worden bijvoorbeeld veelal horizontaal omsnoert. Dozen worden in verticale richting dichtgebonden.

Stap 3: Omsnoeringssoort

Omsnoering kan automatisch of semi-automatisch uitgevoerd worden. Een automatische machine werkt volledig zelfstand, terwijl een semi-automatische machine door een operator bediend moet worden. Afhankelijk van het aantal objecten die omsnoerd worden, wordt er een keuze gemaakt voor een automatische of semi-automatische machine gemaakt. Beide soorten machines besparen tijd, maar de investering van een automatische machine ligt logischerwijs hoger dan een semi-automatische machine.

Stap 4: Omsnoeringsband

Steenks Service heeft 2 soorten omsnoeringsband beschikbaar. Dit zijn polyester (PET) band en polypropyleen (PP) band. Beide soorten band zijn sterk en stevig, maar PET band is meer geschikt voor de zwaardere goederen. De reden hiervoor is dat dit elastisch is en geen spanning verliest. Beide soorten band zijn recyclebaar.

Kies de juiste omsnoering voor u

Twijfelt u over bepaalde keuzes in de bovenstaande gids? Of heeft u nog vragen en bent u op zoek naar een specifieke oplossing, neem dan contact op met ons. Onze specialisten kunnen u van advies voorzien voor het kiezen van het juiste type omsnoering. U kunt ons contact formulier invullen of bellen naar +31(0) 174 510 266.