Polyester omsnoeringsband (PET band) is een thermoplastisch polyester materiaal. Dit materiaal wordt veelvuldig gebruikt voor omsnoeren. PET band is vanwege zijn eigenschappen erg geschikt voor het omsnoeren van zware goederen. Denk hierbij aan gestapelde goederen, dozen en kratten op pallets zoals tomatendozen, bierfusten of kisten met bloembollen. Bij Steenks Service zijn er 2 typen omsnoeringsband beschikbaar.

Karakteristieken polyester omsnoeringsband

PET band is door zijn eigenschappen geschikt voor het omsnoeren van zware goederen. PET band is erg sterk. Het is zelfs zo sterk dat het staalband kan vervangen bij de juiste dikte. Verder is PET band elastisch, maar verliest het zijn spanning niet. Het is dus ideaal voor ladingen die kunnen verschuiven, uitzetten of krimpen. Ook is PET band Uv-bestendig en wordt het niet aangetast door het weer. Tot slot is PET band niet scherp en laat het geen krassen achter op de lading.

Verschillen met PP band

Steenks Service heeft twee verschillende typen omsnoeringsband. Dit zijn polyester (PET) omsnoeringsband en polypropyleen (PP) omsnoeringsband. Het verschil in deze typen zit in het materiaal. Het zijn namelijk twee verschillende soorten kunststof met daarbij verschillende eigenschappen. Beide soorten band zijn geschikt voor omsnoeren. Alleen PP band is meer geschikt voor de lichte tot middelzware goederen. En PET band is meer geschikt voor de zwaardere goederen.

Recyclen omsnoeringsband

PET band en PP band zijn beiden geschikt voor recycling. Allebei de soorten band zijn van kunststof en recyclebaar. Een handig hulpmiddel hiervoor is de omsnoeringsband versnipperaar. Deze hakt het omsnoeringsband in kleine stukjes die worden opgevangen in een zak / vuilnisbak. Door dit band in stukjes te hakken wordt er ruimte bespaard bij de opslag.

Hoge kwaliteit PET band

De werking van uw omsnoeringsmachine wordt sterk beïnvloed door het type omsnoeringsband dat u gebruikt. Een slechte kwaliteit omsnoeringsband kan ervoor zorgen dat de omsnoeringsmachine stil komt te staan. Het omsnoeringsband kan namelijk scheuren. Daarnaast kan het band de bindkop vervuilen waardoor deze niet meer goed bindt. De machine kan daardoor zelfs kapot gaan.

Bij Steenks Service hebben we speciaal PET band ontwikkelt voor de beste prestaties met uw Reisopack omsnoeringsmachine. Met onze jarenlange ervaring hebben we het band zo samengesteld dat deze geen stof en vuil achterlaat in de machine. Daarnaast is het band sterk, scheurt het niet en zitten er veel meters op een rol, zodat u lange tijd met plezier kunt omsnoeren.

Koop PET band bij Steenks Service

Bij Steenks Service hebben we PET band beschikbaar in 2 verschillende kleuren. Wij hebben groen en wit PET band. Dit PET band is per rol of per pallet te koop. Bij aanschaf van een pallet ontvangt u een pallet voordeel. U kunt het omsnoeringsband bestellen via de onderdelenwebshop. Heeft u nog andere vragen? Stuur dan een mail naar info@steenks-service.nl of bel ons via +31(0) 174 510 266.