Polypropyleen band (PP band) is een thermoplastisch polymeer. Dit is een materiaal dat wordt gebruikt als omsnoeringsband vanwege zijn aantrekkelijke prijs en eigenschappen. PP band wordt vooral gebruikt voor het omsnoeren van de lichte tot middelzware goederen in de verpakkingsindustrie, zodat deze veilig getransporteerd kunnen worden. Polypropyleen is de oude benaming van het kunststof materiaal. Officieel heet het nu polypropeen, maar in de volksmond wordt nog steeds de oude benaming gebruikt.

Karakteristieken polypropyleen band

PP band is omsnoeringsband dat gebruikt wordt voor het omsnoeren van lichte tot middelzware goederen. PP band heeft een hoge elasticiteit, gering spanningsverlies en een gunstige breeksterkte. Hierdoor kunnen de goederen op een veilige manier worden getransporteerd. PP band is ten opzichte van andere omsnoeringsband materialen prijstechnisch erg aantrekkelijk. Om deze redenen is PP band het meest gebruikte omsnoeringsband in de verpakkingswereld. Bij Steenks Service hebben we omsnoeringsband dat licht van gewicht is en makkelijk te gebruiken.

Bij Steenks Service hebben we PP band dat licht is van gewicht, gemakkelijk in gebruik en zowel gebruikt kan worden in automatische en semi-automatische omsnoeringsmachines. Bij Steenks Service hebben we deze omsnoeringsmachines beschikbaar die verticaal en horizontaal kunnen omsnoeren.

Verschillen PP band en PET band

Bij Steenks Service hebben we PP band en PET band beschikbaar. Wij adviseren om PET band te gebruiken in het geval van het omsnoeren van zware goederen en PP band bij de wat lichtere en middelzware goederen. PP band werkt altijd goed, maar PET band is wel uitstekend qua prestaties. Dit is dan ook terug te vinden in de prijs. PET band is namelijk wat duurder dan PP band.

Recyclen van omsnoeringsband

PP band en PET band zijn beide geschikt om te recyclen. Zowel PP band als PET band zijn van kunststof. Een hulpmiddel voor het recyclen is een omsnoeringsband versnipperaar. Deze hakt het omsnoeringsband in kleine stukjes en vangt deze op in een zak / vuilnisbak. Door het fijnhakken neemt het omsnoeringsband minder ruimte in beslag in de vuilnisbak. Hierdoor bespaar je ruimte en dus geld.

Goede kwaliteit omsnoeringsband

Bij Steenks Service hebben we met onze jarenlange ervaring in omsnoeringsmachine een speciaal soort omsnoeringsband ontwikkelt. Dit band geeft de beste prestaties met een Reisopack omsnoeringsmachine. Een slechte kwaliteit omsnoeringsband kan namelijk leiden tot stilstand van de omsnoeringsmachine. Slecht band kan namelijk scheuren, maar het kan ook leiden tot vervuiling van de bindkop. Hierdoor gaat de machine minder goed binden en kan deze zelfs kapot gaan. Het omsnoeringsband bij Steenks Service is van een zo zuiver mogelijk materiaal gemaakt waardoor er geen stof achterblijft in de omsnoeringsmachine. Daarnaast zitten er veel meters op een rol, zodat u zo lang mogelijk kan omsnoeren.

PP band kopen bij Steenks Service

Bij Steenks Service hebben we PP band beschikbaar voor zowel automatische als semi-automatische omsnoeringsmachines. Heeft u interesse in het omsnoeringsband dan kunt u dit bestellen via de onderdelenwebshop. PP band is beschikbaar per losse rol of per pallet. Wanneer u een pallet koopt dan ontvangt u een palletvoordeel. Als u verder nog vragen heeft dan kunt u het contactformulier invullen of bellen naar +31(0) 174 510 266.